Japonlar, İtalyanlar, Yunanlar'ın vazgeçilmezi! 100 yaşını görenlerin her gün yediği o gıda ortaya çıktı

  • Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Dünyanın en uzun yaşayan insanlarını inceleyen National Geographic araştırmacısı Dan Buettner, uzun ve sağlıklı bir ömrün sırrının ne moda diyetlerde ne de pahalı takviyelerde olduğunu belirtti. Buettner’e göre, ömür uzatan mucizevi besin market raflarında ve pazar tezgâhlarında sessizce duruyor: Fasulye. MAVİ BÖLGELERDEKİ UZUN YAŞAYANLARIN ORTAK NOKTASI Dan Buettner, dünya genelinde insanların 90’lı ve hatta 100’lü yaşlara kadar sağlıklı bir şekilde yaşayabildiği bölgeleri tanımlayan “Mavi Bölgeler” üzerine yaptığı araştırmalarda, bu bölgelerde yaşayan insanların günlük beslenme alışkanlıklarını mercek altına aldı. Araştırmalar sonucunda, bu kişilerin her gün düzenli olarak fasulye tükettikleri ortaya çıktı. HER GÜN BİR FİNCAN FASULYE Buettner, “Dünyanın en uzun yaşayan insanları her gün fasulye yiyor” diyerek bu besinin önemini vurguladı. Sağlıklı bir yaşam için günde bir fincan fasulye tüketilmesini öneren araştırmacı, fasulyenin hem ucuz, hem besleyici, hem de protein açısından zengin bir sebze olduğuna dikkat çekti. ÇORBALARA, SALATALARA, OMLETLERE EKLENEBİLİR Dan Buettner, fasulyenin çeşitli yemeklerde kolayca kullanılabileceğini de hatırlattı. Özellikle salatalarda ekstra protein kaynağı olarak, çorbalarda kıvam artırıcı olarak veya omlet gibi kahvaltılıklarda kullanılarak günlük tüketiminin sağlanabileceğini ifade etti. FASULYE HEM GÜVENLİ HEM GEREKLİ Buettner, fasulyeyi küçümseyenlere de seslenerek, bu besinin hem güvenli hem de gerekli olduğunu belirtti. Yaşlılıkta da aktif ve zinde kalmak isteyenler için fasulye, sofralardan eksik edilmemesi gereken bir besin olarak öne çıkıyor. (SÖZCÜ)
 
Geri
Üst