A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi Triatlon Takımı, sezon başında yapılan performans testlerinin ardından 9 sporcu ve 3 antrenörle milli takımda yer alarak bu alandaki en fazla temsil edilen kulüplerden biri oldu. Takım, antrenörleri Mert Onaran, Alper Tolga Köksoy ve İzgi Akkeçeli eşliğinde hazırlıklarını sürdürdü. Taha Eren Coşgun, milli takım barajını geçen en genç sporcu olarak olimpik hazırlık kadrosuna seçildi. Genç erkekler kategorisinde katıldığı tüm yarışları kazanan Coşgun, sezon sonunu 6 altın, 1 bronz madalya ile kapattı. Elit erkeklerde şampiyon olan Emir Aracı ise Sırbistan’daki World Triathlon Development Regional Cup’ta Türkiye’yi temsil etti. ULUSLARARASI EĞİTİM FIRSATLARI Milli sporcular Irmak Şereflioğlu ve Özlenen İpek Günad, triatlon bursu ile Amerika’da eğitim hakkı kazandı. 14 ulusal yarışta madalya alan Özlenen İpek, Wingate Üniversitesi Triatlon Takımı’na seçildi. Her iki sporcu, Türkiye ve Balkan şampiyonluklarının ardından eğitim ve sporu birlikte sürdürme hakkı elde etti. TRİATLONDA ŞAMPİYONLUKLAR SÜRÜYOR İpek Öztosun Bezdan, İzmir Duatlonu ve Çeşme Yarı Maratonu’nu şampiyon tamamladı. Kasım ayında İspanya’da yapılacak Ironman 70.3 Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek. İzmir Duatlonu'nda 5 madalya kazanan takımda Ege Kızılelma, Uzay Tenli Yıldız ve Delfin Eylül Avcı ikinci, Arkın Şıktaşlı üçüncü oldu. SERİK VE ORDU’DA ÖNE ÇIKTILAR Nisan ayındaki Serik Triatlonu’nda Emir Aracı altın, Delfin Eylül Avcı bronz madalya kazandı. Ordu Triatlonu’nda ise İpek Öztosun Bezdan birinci olurken, Özlenen İpek Günad ve Taha Eren Coşgun da elit kategoride derece aldı. Kuşadası’ndaki GEKA Multisports etkinliklerine 31 sporcuyla katılan kulüp, 6 altın toplam 16 madalya ile turnuvayı en çok madalya kazanan takım olarak tamamladı. Foça ve Aydın Triatlonu’nda da spor okulu altyapısından gelen gençler M1, M2 ve M3 kategorilerinde yarıştı. KOŞU VE BİSİKLETTE DE BAŞARILAR Karşıyaka’daki Zübeyde Hanım Koşusu’nda Delfin Eylül Avcı, Yağız Emre Mutlu, Ata Benlikaya ve Devrim Atlas Avcı birinci oldu. Okullararası bisiklet yarışlarında Rüzgar Çınar Kavak, Taha Kuzey Ercan, Toprak Kavak, Melis Tufantepe ve Ceylin Kilislioğlu kürsüye çıktı. 2025 Okullararası Paletli Yüzme Şampiyonası’nda Oğuz Akalın, Lila Leyla Demir ve Şimal Zeyrek madalya kazandı. Okullararası bisiklet yarışlarında ise Ceylin Kilislioğlu, Melis Tufantepe, Kuzey Ercan, Rüzgar Çınar Kavak ve Toprak Kavak dereceye giren sporcular arasında yer aldı. FAIR PLAY DAVRANIŞIYLA ALKIŞ TOPLADI Aydın Triatlonu’nda 11 yaşındaki Devrim Atlas Avcı, yarış sırasında düşen takım arkadaşı Taha Kuzey Ercan’a yardım ettiği için geride kalarak yarışı dördüncü tamamladı. Bu davranışı, izleyiciler ve takım arkadaşları tarafından büyük takdirle karşılandı. SPOR VE EĞİTİM BİR ARADA Triatlon takımı, haftada 20 km yüzme, 10 saat koşu ve 10 saat bisiklet antrenmanı yaparken, eğitimlerini de sürdürüyor. Melis Tufantepe Zeka Oyunları İl Şampiyonu olurken, Tuana Gültekin ve Dolunay Onaran ile birlikte Türkiye üçüncülüğü elde etti.