A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" kapsamında Konak’taki Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü'nde kapsamlı bir bilim sergisi düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler, fen ve sosyal temelli birçok projeyi tanıtarak bilimsel düşünceyle toplumsal sorunlara çözüm üretmeyi hedeflediklerini ortaya koydu. YAPAY ZEKADAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE GENİŞ YELPAZEDE PROJELER Sergide öğrenciler, yapay zeka, nanoteknoloji, blokzincir ve biyomedikal cihazlar gibi teknoloji odaklı projelerin yanı sıra demokrasi, medya okuryazarlığı, siber güvenlik ve iklim değişikliği gibi toplumsal konulara ilişkin çalışmaları da katılımcıların ilgisine sundu. Bilimsel yeniliklerin yanında sosyal duyarlılığı da yansıtan sergi, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. “BU GENÇLER MODERN DÜNYANIN IŞIĞI OLACAK” İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, serginin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin bu tür projelerle hem bilimsel hem de sosyal açıdan gelişim gösterdiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Biz güçlü bir milletiz. Nasıl bu toprakları vatan kıldıysak, kurtuluş mücadelesi verdiysek, yapay zekanın kasıp kavurduğu bu modern dünyada da bizlere ışık saçacak, yolumuzun önünde koşacak, terleyecek gençler işte burada bulunan gençlerdir." Yahşi, okullarda yürütülen bu tarz uygulamaları desteklemeyi sürdüreceklerini de belirtti. YAKLAŞIK 1800 ÖĞRENCİ ETKİNLİKTE YER ALDI Öğrencilerin bilimsel düşünme, araştırma yapma, kendini ifade etme ve güncel sorunlara çözüm geliştirme becerilerini artırmayı amaçlayan sergiye yaklaşık 800 öğrenci görevli olarak katıldı. Bunun yanı sıra 1000’e yakın öğrenci de ziyaretçi olarak etkinliği takip etti. Öğrenciler hem projelerini tanıtma hem de diğer çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu.