A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ege Bölgesi'nde Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği’nde (Yunuslar) görev almak isteyen polis memurları, İzmir’de 5 hafta süren kapsamlı ve zorlu bir eğitim programına katılıyor. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını alarak görev yaptıkları illerde Yunus polisi olarak hizmet vermeye başlıyor. EĞİTİM PROGRAMININ DETAYLARI VE KRİTERLER 64 kursiyerin katıldığı Motosikletli Polis Timleri Temel Eğitim Kursu’nda teorik bilgilerin yanı sıra motosikletin temel kuralları, denge unsurları ve ileri sürüş teknikleri pratik olarak da öğretiliyor. Ayrıca, spor aktiviteleriyle fiziksel yeterlilik ve seri hareket etme becerileri de geliştiriliyor. Eğitmen polis memuru İbrahim Gençer, kursun zorlu ancak bir o kadar da profesyonelliğe dayalı olduğunu belirtiyor. Erkek adaylarda 1,75 metre, kadın adaylarda 1,65 metre boy kriteri ile 35 yaş sınırı, adaylarda aranan önemli şartlar arasında yer alıyor. Ayrıca, konuşma ve diksiyon yeteneği de kıyafetin iyi taşınması için vurgulanıyor. TECRÜBE VE GURURLA YÜRÜTÜLEN EĞİTİM SÜRECİ 1993 yılından bu yana Yunus polisi yetiştiren ve Türkiye'nin ilk kurucu Yunuslarından biri olan eğitmen İbrahim Gençer, emekliye ayrılma sürecinde olmanın hem gururunu hem de burukluğunu yaşıyor. Teknolojinin en son imkanlarının kullanıldığı kurslarda, 1300CC motosikletler ve sürekli güncellenen kıyafetlerle modernize edilen eğitimler veriliyor. Gençer, "Bu işi severek ve gönülden yaptım. Burası benim ailem" sözleriyle mesleğe bağlılığını ifade ediyor. BAŞARI VE TAKDİR Kursu başarıyla tamamlayan adaylar, müdürlerin onayıyla görev yerlerine atanırken, her kursiyerin başarıyla geçemediği de belirtiliyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği tarafından İbrahim Gençer’e verdiği hizmetler nedeniyle plaket takdim edildi.