İzmir’in iklim nötr vizyonu Avrupa’nın dikkatini çekti: Ekolojik koridor projesi sahada

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayarak İzmir’in “İklim Nötr ve Akıllı Şehirler” misyonu kapsamında yürüttüğü çevreci ve yenilikçi projeleri tanıttı. Görüşmenin ardından heyet, İzmir’in Karşıyaka Mavişehir bölgesindeki Peynircioğlu Deresi Ekolojik Koridor Projesi ile Ege Orman Vakfı Sıfır Karbon Noktası Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek saha incelemeleri gerçekleştirdi. İKLİM NÖTR HEDEFİNE GÜÇLÜ ADIMLAR İzmir’i ilk kez ziyaret ettiğini söyleyen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Ossowski, “İzmir Körfezi’nin güzelliği ve kentin stratejik konumu bizi çok etkiledi. İzmir’in iklim nötr ve sürdürülebilir şehir hedeflerine AB olarak tam destek veriyoruz. 2030 hedefleri kritik önemde” ifadelerini kullandı. Başkan Tugay ise, “Tarih boyunca stratejik öneme sahip olan İzmir, karbon emisyonlarını azaltmak için güçlü bir ekip ve yenilikçi yöntemlerle çalışmalarını sürdürüyor” dedi. DOĞA ESASLI ÇÖZÜMLERLE EKOSİSTEM KORUNUYOR Saha ziyaretinde heyet, Avrupa Birliği Horizon 2020 destekli “Doğa Esaslı Çözümler (Urban GreenUP)” programı kapsamında geliştirilmiş Peynircioğlu Deresi Ekolojik Koridor Projesi’ni yakından inceledi. İZPA Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, dere etrafındaki 40 bin metrekarelik alanda doğa esaslı müdahalelerle oluşturulan kesintisiz ekolojik koridorun, kent ekosisteminin korunmasında ve biyolojik çeşitliliğin desteklenmesinde oynadığı rolü aktardı. EĞİTİM MERKEZİ VE STRATEJİK VİZYON SUNUMU Ege Orman Vakfı Sıfır Karbon Noktası Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen sunumda Prof. Dr. Velibeyoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2074 vizyonu çerçevesinde sürdürülebilir kent yönetimi ve karbon nötr hedeflerine yönelik stratejik planları, NetZeroCities programı kapsamında yürütülen projeleri ve kentteki sosyal, ekonomik ve çevresel dönüşüm odaklı iş birliklerini detaylandırdı. İzmir, kentsel hareketlilikten döngüsel ekonomiye, sosyal konutlardan sağlıklı gıda sistemlerine kadar çok boyutlu iklim eylemleriyle yerel ve uluslararası iş birlikleriyle örnek bir iklim nötr şehir olma yolunda hızla ilerliyor.

Geri