İzmir'e dev yatırım: Aliağa’ya 760 milyon TL’lik fabrika kuruluyor!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Honda Türkiye, motosiklet üretim kapasitesini artırmak amacıyla İzmir’in Aliağa ilçesinde yıllık 100 bin adet kapasiteli yeni bir fabrika kuruyor. HONDA TÜRKİYE’DEN ALİAĞA’YA YENİ MOTOSİKLET FABRİKASI Japon otomotiv üreticisi Honda’nın Türkiye iştiraki, motosiklet talebindeki artışa yanıt vermek amacıyla İzmir’in Aliağa ilçesinde yeni bir motosiklet fabrikası kurma kararı aldı. YILDA 100 BİN ADET ÜRETİM KAPASİTESİYLE BAŞLANACAK Honda Türkiye tarafından yapılacak yatırım kapsamında kurulacak tesiste, 2026 yılının ortasında üretime başlanması planlanıyor. İlk aşamada yıllık 100 bin adet motosiklet üretim kapasitesine sahip olacak fabrikanın, ilerleyen yıllarda bu kapasitenin 200 bin adede çıkarılması hedefleniyor. 760 MİLYON LİRALIK YATIRIM, 300 KİŞİLİK İSTİHDAM Yeni fabrikanın toplam yatırım bedeli 760 milyon TL olarak açıklandı. 100 bin metrekarelik alanda kurulacak tesiste, yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor. TÜRKİYE MOTOSİKLET PAZARINDA REKOR BÜYÜME COVID-19 pandemisi sonrasında bireysel ve kurumsal ulaşım ihtiyacının artmasıyla Türkiye motosiklet pazarında önemli bir büyüme yaşandı. Honda Türkiye, 2024 yılında yıllık 162 bin adet motosiklet satışıyla kendi rekorunu kırdı. HONDA’NIN HEDEFLERİ ARASINDA NELER VAR? Honda Türkiye, yeni yatırımıyla birlikte motosiklet pazarında sürdürülebilir büyümeyi desteklemeyi, Türkiye’de motosiklet kullanım kültürünün gelişmesini teşvik etmeyi ve bölgesel üretim gücünü artırmayı hedefliyor. Ayrıca şirket, tüketicilere yüksek kaliteli, erişilebilir ve cazip ürünler sunmayı amaçlıyor. (SÖZCÜ)

Geri