A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir, yenilenebilir enerji sektörünü bir araya getiren önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı (WENERGY), Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Fuarın açılış töreninde, yenilenebilir enerjinin stratejik önemi ve bölgedeki enerji yatırımlarına dair mesajlar verildi. YENİLENEBİLİR ENERJİNİN ÖNEMİ VURGULANDI İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, törende yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerjiye verilen önemi dile getirerek, belediye olarak bu alandaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Ürün ise enerjide arz güvenliğinin milli bir mesele olduğunu vurgulayarak, sektörün gelişimi için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuarın resmi açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. GENİŞ KATILIM VE ULUSLARARASI ZİYARETÇİ PROFİLİ WENERGY Fuarı, kamu kurumları, yatırımcılar, sanayiciler ve tedarikçileri buluşturan geniş kapsamlı bir platform sunuyor. Rüzgâr, güneş ve jeotermal enerjide faaliyet gösteren 300’den fazla sektör paydaşı fuara katıldı. Yaklaşık 14 hedef ülkeden özel alıcı ve yatırımcı heyetinin yanı sıra 54 ülkeden 20 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER VE SEKTÖREL ÇÖZÜMLER SERGİLENİYOR Fuar kapsamında, enerjide üretim ve dağıtım sistemlerinden enerji tesislerinin bakım, onarım ve servis hizmetlerine; çevre teknolojilerinden enerji verimliliğine, enerji lojistiği ve depolamadan elektrikli araç ve şarj teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede yeni teknoloji, ürün ve hizmetler tanıtılıyor. Ayrıca akıllı şebeke ve akıllı altyapı alanlarında da önemli gelişmelerin sergilendiği fuarda, çeşitli konferans ve söyleşilerle bilgi paylaşımı gerçekleştiriliyor.