İzmir’de işsiz gençler için ücretsiz meslek eğitimi başladı!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle yürütülen "Aranan Personel Yetişiyor" adlı mesleki eğitim projesi kapsamında ilk eğitim programı başarıyla tamamlandı. Proje, İZKA’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında hayata geçirildi. NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ VE İSTİHDAM HEDEFİ Projenin amacı, bölgede ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve işsiz gençlere mesleki yeterlilik kazandırmak olarak açıklandı. Eğitim programları, Makine Bakım ve Çelik Kaynak alanlarında Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. 80 SAATLİK ÜCRETSİZ EĞİTİM Katılımcılara tamamen ücretsiz olarak verilen eğitimler 80 saatlik teorik ve uygulamalı içerikten oluştu. Eğitim sürecinin ardından kursiyerler, yazılı ve uygulamalı sınavlara katılacak. Başarılı olan kursiyerler, Aliağa Ticaret Odası üyesi işletmelerle iş görüşmesi yapma fırsatı elde edecek. KURSİYERLERİN GÖRÜŞLERİ Çelik Kaynak kursuna katılan inşaat mühendisi Büşra Ömeroğlu, süreci şöyle anlattı:"Instagram’da gördüğüm ilanla programa başvurdum. Teorik ve uygulamalı eğitim süreci oldukça verimli geçti. Eğitimlere katkı sunan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle kadınların bu tarz eğitimleri takip etmesini tavsiye ediyorum." Makine Bakım kursiyeri ve Uşak Üniversitesi mezunu Ekin Baloğlu ise şunları söyledi: "Meslek lisesi eğitimi alma şansım olmamıştı. Bu kurs benim için önemli bir fırsat oldu. Kendimi geliştirdim ve makine bakım alanında ciddi kazanımlar elde ettim. Sertifikamın iş başvurularında avantaj sağlayacağını düşünüyorum." OKUL YETKİLİLERİ PROJENİN KATKILARINI ANLATTI Makine Teknolojisi Alan Şefi Zafer Orak, projenin okula ve öğrencilere katkısını şu sözlerle ifade etti: "Proje hem okulumuzun donanım kapasitesini artırdı hem de işsiz gençlere meslek kazandırdı. Kurs sonunda katılımcılar, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilen uluslararası geçerliliğe sahip belgeyi almaya hak kazanacak." Metal Teknolojisi Alan Şefi Zafer Gültekin ise şunları aktardı: "Aliağa gibi sanayinin yoğun olduğu bir bölgede kaynakçı ihtiyacının fazla olduğunu ve kurs sayesinde bölgedeki nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol oynayacağını belirtti." Ayrıca kursa olan ilginin yüksek olduğunu ve katılımcıların eğitimi başarıyla tamamladığını söyledi. EĞİTİMLER DEVAM EDECEK Aliağa Ticaret Odası yetkilileri, 18 ile 45 yaş arası işsiz bireyleri hedef alan proje kapsamında yeni dönem kayıtlarının sürdüğünü ve Makine Bakım, Çelik Kaynak ile Metal Kesim alanlarında yeni eğitimlerin planlandığını duyurdu. Projenin 18 ay boyunca çeşitli dönemlerde devam edeceği bildirildi.

Geri