İzmir'de iş kadını sosyal medyadan sahte ilan tuzağına düştü: 700 bin TL dolandırıldı

A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir’de yaşayan 59 yaşındaki iş kadını Gülten Ü., sosyal medyada karşılaştığı “faizsiz kredi” reklamına tıklayarak dolandırıcıların hedefi oldu. Gülten Ü., reklamda sahte bir banka adı kullanıldığını ve kısa süre içinde kendisini arayan dolandırıcıların mobil bankacılığa giriş yaptırarak işlemleri gerçekleştirdiğini anlattı. SANAL KARTLA 709 BİN TL’LİK VERGİ ÖDENDİ Dolandırıcılar, Gülten Ü.’nün hesabından sanal bir kredi kartı oluşturarak mevcut kredi limitini bu karta aktardı. Gülten Ü.’nün onayıyla yapılan işlemler sonucunda, İstanbul Esenyurt Vergi Dairesi’nde başka bir mükellefin 709 bin TL’lik borcu ödendi. Üstelik ikinci bir işlemle 89 bin TL’lik başka bir vergi borcu ödenmeye çalışılırken Gülten Ü. durumu fark etti ve bankayı aradı. İddiaya göre banka, şüpheli bir işlem olmadığını belirterek Gülten Ü.’nün çağrısını sonlandırdı. Gülten Ü., dolandırıldığını anlayınca avukatıyla birlikte Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. “GÖNDERİLEN BİLDİRİMLERİ ONAYLADIM” Gülten Ü., sosyal medyada gördüğü kredi ilanına tıklama sürecini şöyle anlattı: “Bu banka yıllardır çalıştığım, güvendiğim bir bankaydı. Başvuru butonuna bastım. Kısa süre sonra beni aradılar ve ‘Ne kadar ihtiyacınız var?’ diye sordular. Ben de 100 bin TL dedim. Ardından mobil bankacılığıma girip, gönderilen bildirimleri onayladım. Hiçbir şifre paylaşmadım. Ancak sanal kart üzerinden 709 bin TL’lik ödeme gerçekleştirildi.” “PARA KIRDIRMA” UYARISI Müvekkili Gülten Ü. ile suç duyurusunda bulunan Avukat Seçil Tercan, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Dolandırıcılar sanal kart üzerinden vergi dairesine ödeme yaparak ‘para kırdırma’ yöntemi uygulamaktadır. Bu yöntemde, şahıslardan düşük miktarda para alınıp, başka bir mükellefin yüksek vergi borcu ödeniyor. Bankaya işlem onayı sırasında başvuruldu, ancak müdahale edilmedi. Banka güvenlik zaafiyeti nedeniyle şu an tazminat davası açıyoruz.”

Geri