A
Admin
Yönetici
Yönetici
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İzmir’de CHP'nin miting hazırlıkları sırasında yaşanan ve iki gazetecinin darp edilmesiyle sonuçlanan olayla ilgili açıklama yaptı. Altun, saldırıya uğrayan İhlas Haber Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletirken, olayın sorumlularını sert sözlerle kınadı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Altun, muhabir Ali Hasan Çiftçi ile kameraman Abdurrahman Derici'nin görev başındayken saldırıya uğramasını, basın özgürlüğü ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına endişe verici bulduğunu ifade etti. “Saldırganları Şiddetle Kınıyorum” Altun paylaşımında, “Ana muhalefet partisinin miting hazırlıkları sırasında meydana gelen bir olayı haberleştirmeye çalışan İhlas Haber Ajansı mensubu gazetecilere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Muhabir Ali Hasan Çiftçi ve kameraman Abdurrahman Derici’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı. “CHP Bu Soruna Artık Kendi İçinde Bir Çözüm Üretmeli” Açıklamasında son aylarda art arda yaşanan benzer olaylara da değinen Altun, “Son dönemlerde sık sık şiddet hadiseleriyle gündeme gelen ana muhalefet partisinin bu tür taşkınlıklarla ilgili artık kendi içinde bir çözüm üretebilmesini umuyorum” dedi. “Basın Özgürlüğünü Güvence Altına Alacağız” Altun, gazetecilerin görevlerini şiddete maruz kalmadan sürdürebilmesinin önemine dikkat çekerek, “İletişim Başkanlığı olarak basın mensuplarının sahada güvenli koşullarda çalışabilmesi için üzerimize düşeni yapmayı sürdüreceğiz. Hiçbir gazeteci, görevini yerine getirirken tehdit ya da fiziki saldırıya uğramamalı” şeklinde konuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, gazetecilere yönelik saldırının faillerinin kimliklerinin tespit edilerek adli süreç başlatılması bekleniyor. (Gerçekgündem)