İzmir’de engelsiz yüreklerden türküler yükseldi!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Gaziemir Belediyesi ile Engel-Siz Yaşam Derneği ortaklığında hayata geçirilen ve engelli bireyler ile ailelerinin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu, Engelliler Haftası kapsamında ilk konserini verdi. İzmir’in bu alandaki ilk korosu olma özelliğini taşıyan müzik topluluğu, izleyicilere duygusal anlar yaşatırken büyük beğeni topladı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Engelsiz Türküler Konseri”ne Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. TÜRKÜLER, HALK OYUNLARIYLA BULUŞTU Koro üyeleri, yerel kıyafetleriyle sahneye çıkarak halk danslarıyla türkülere eşlik etti. Mustafa Fikri Toy’un yönetimindeki müzik topluluğu, solo ve koro performanslarıyla Anadolu’nun sevilen türkülerini seslendirdi. Seyirciler, her bir ezgide alkışlarla destek verdi. ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ PERFORMANS Gaziemir İz Duyum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden oluşan bir diğer koro da sahnede yer aldı. Öğrenciler ezgileri başarıyla seslendirirken, sahneledikleri danslarla da izleyenlerin beğenisini topladı. BAŞKAN IŞIK: “KOROMUZU GURURLA TAKİP EDECEĞİZ” Konserin sonunda sahneye çıkarak koro üyelerini tebrik eden Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “İzmir’in ilk engelli bireylerden ve ailelerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu’nu kurmaktan büyük onur duyuyorum. İlk günden bu yana heyecanla yürüttüğümüz bu proje, bugün sahnede vücut buldu. Koromuz bundan sonra da sahnede olacak. Bu güzel topluluğu alkışlıyorum” dedi.

Geri