A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, eğitimde yapay zeka uygulamalarını yaygınlaştırmak ve bu alanda kapsamlı bir vizyon geliştirmek amacıyla önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. İZQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen “İzmir’de Eğitimde Yapay Zeka Çalıştayı”na, alanında uzman akademisyenler ve öğretmenler katıldı. Etkinlikte, teknoloji destekli eğitimde yenilikçi yöntemler ve yapay zekanın pedagojik kullanımı masaya yatırıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Can Güllü, yapay zeka teknolojilerinin eğitim süreçlerinde önemli bir değişim yaratacağını vurguladı. “Birkaç yıl içinde yapay zekânın öğrenme deneyimlerinde devrim yaratacağını öngörüyoruz” diyen Güllü, bugüne kadar 200 öğretmene yapay zekâ uygulamaları ve dijital araçların kullanımı konusunda eğitim verildiğini belirtti. Ayrıca, üniversitelerle iş birliklerinin yapay zekâ tabanlı projelerle güçlendirileceğini sözlerine ekledi. Akademisyenlerden Eğitimde Yapay Zekaya Yönelik Kritik Değerlendirmeler Dr. Mustafa Coşkun, yapay zekânın eğitimde devrim yaratacağına olan inancını dile getirirken, öğretmenin bu sürecin merkezinde olduğunu hatırlattı. Coşkun, teknolojinin öğretmeni destekleyen bir araç olarak görülmesi gerektiğini ifade etti. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Büküm, yapay zeka alanındaki gelişmelerin yakından takip edilmesinin önemine dikkat çekti. Büküm, üniversite ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinin bu konuda öncü rol üstlendiğini belirtti. Prof. Dr. Serhat Burmaoğlu ise öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesi ve güvenli yapay zekâ kullanımı için eğitim modellerinin oluşturulması gerektiğini vurguladı. Teknolojik dönüşümün öğretmenler tarafından benimsenmesinin şart olduğuna dikkat çekti. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Güçlü Mesajlar Dr. Ömer Yahşi, yapay zekânın eğitimde sunduğu fırsatları öne çıkararak, İzmir’de 850 bin öğrencinin potansiyelini ortaya çıkarmak için büyük emek harcadıklarını söyledi. “Öğretmenlerimizle birlikte yapay zekâyı eğitim süreçlerine entegre ederek çocuklarımızın gelişimini destekliyoruz” diyen Yahşi, çalıştayın yeni fikirlerin doğmasına ve İzmir’in eğitimde örnek şehir olmasına katkı sağlayacağını belirtti. Çalıştayda Öne Çıkan Atölye Başlıkları Gün boyunca süren çalıştayda; “Yapay Zekâ Kulübü Kurulması”, “Yapay Zeka Öğretmen Eğitimi”, “Yapay Zeka Etiği”, “Yapay Zeka ile Dijital Modelleme ve Oyunlaştırma”, “Yapay Zeka ile Ses, Görsel ve Video Oluşturma” ve “Yapay Zeka Doğal Dil Modelleri ve Komut Mühendisliği” gibi konularda atölye çalışmaları yapıldı. Bu oturumlarda, okullarda yapay zeka kulüplerinin yaygınlaştırılması, öğretmenlerin bu alandaki donanımının artırılması ve öğrencilere yenilikçi yapay zekâ uygulamalarının sunulması için stratejiler geliştirildi. Kapsamlı Bir Yol Haritası Oluşturuldu Toplu fotoğraf çekimiyle sonlanan etkinlik, İzmir’de yapay zekanın eğitimde etkili ve verimli kullanımını hedefleyen kapsamlı bir yol haritasının temelini attı. Katılımcılar, araştırma, üretim ve iş birliğiyle geleceğin eğitim modelini şekillendirmek için kararlılıklarını ortaya koydu. Bülten