İzmir’de eğitim çalışanlarına iletişim ve stres yönetimi eğitimi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, eğitim sektöründeki çalışanların mesleki gelişimini desteklemek ve çalışma ortamının verimliliğini artırmak amacıyla özel bir kurs düzenledi. 7-11 Temmuz 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen “İletişim, Çatışma ve Stres Yönetimi Kursu”na, il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan 23 yönetici, öğretmen ve personel katıldı. Eğitimler, İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda yapıldı. Uzman Eğitmen Mustafa Tercan’dan Pratik Yaklaşımlar Kursun eğitmenliğini üstlenen uzman Mustafa Tercan, katılımcılara stresin hem bireysel hem kurumsal düzeydeki etkileri hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Ayrıca çatışma yönetiminde etkili iletişim stratejilerini anlatarak, zorlayıcı durumlarla başa çıkmada çözüm odaklı ve etik yaklaşımlar geliştirilmesini sağladı. Eğitim, katılımcıların mesleki yetkinliklerini artırmak ve kurum içi iletişim kalitesini yükseltmek için önemli fırsatlar sundu. İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Değerlendirme İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, kursun yalnızca bireysel gelişime değil, aynı zamanda kurumsal iklimin güçlenmesine de büyük katkı sağladığını belirtti. Yahşi, “Eğitim ailemizin huzurlu, anlayış temelli ve üretken bir ortamda çalışması önceliğimizdir. Bu tür eğitimler, kurum içi dayanışmayı ve verimliliği artırarak öğrencilerimize olumlu şekilde yansıyor. Personelimizin mesleki gelişimini desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Gelecekte Yeni Eğitim Programları Planlanıyor İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, önümüzdeki dönemde ‘Beden Dili ve İletişim Teknikleri’, ‘Etkili Dinleme ve İletişim Kurma’, ‘Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri’ ve ‘Adabımuaşeret Öğretim Programı’ gibi yeni kurslar düzenlemeyi planlıyor. Böylece eğitim çalışanlarının yetkinliklerinin çeşitlendirilerek artırılması hedefleniyor. Eğitim Toplu Fotoğrafla Sonlandı Kurs, katılımcıların bir araya geldiği toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Eğitimden edindikleri bilgileri iş hayatlarında uygulamaya koymayı hedefleyen katılımcılar, verimli geçen programdan memnun ayrıldı.

Geri