İzmir Körfezi’nde caz dolu gece: Bergama Vapuru sahne oldu

A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZDENİZ AŞ tarafından düzenlenen Caz Gecesi, Tarihi Bergama Vapuru’nda gerçekleşti. Etkinliğe katılan sanatseverler, İzmir Körfezi’nin manzarasında caz müziği eşliğinde keyifli anlar yaşadı.

Izmir Korfezinde Caz Dolu Gece Bergama Vapuru Sahne Oldu

NÜKHET YALÇIN JAZZ QUARTET SAHNE ALDI

Nükhet Yalçın, caz ve Latin müzikten Türk Hafif Müziği’nin unutulmaz eserlerine, rock ve blues yorumlarına kadar geniş bir repertuvar seslendirdi. Sanatçıya piyanoda Mehmet Ariç, basta Uğur Yalçın ve trompette Uğur Sayınbatur eşlik etti.

CAZ RİTMİYLE DANS

Etkinlik boyunca bazı katılımcılar müziğin ritmine kapılarak sahnede dans etti. Tarihi vapurda gerçekleşen konser, izleyicilere farklı bir müzik deneyimi sundu.

“KÖRFEZ TURU YAPILMASI HARİKA”

Konsere katılan Ayşe Türüdüoğlu, “Biletlerimizi önceden aldık. Caz etkinliğinin olması çok hoşuma gitti. Konsere çok keyif alarak ve heyecan duyarak geldik. Tarihi bir vapurun bu şekilde değerlendirilmesi de çok hoşumuza gitti. Körfez turu yapılması harika. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’dan zaten memnunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“ETKİNLİK MUHTEŞEM”

Etkinliğe ailesiyle katılan 13 yaşındaki Rüzgar Koçak ise “Kendimi iyi hissediyorum. Uzun zamandır vapura binmemiştim, güzel oldu. Burada söylenen şarkıları çok beğendim, çok iyi çalıyorlar. Ben de bir piyanistim. Sekiz yıldır piyano çalıyorum. Caz müziğini seviyorum. Şarkıyı söyleyen Nükhet Yalçın’ın sesi de çok güzel” diye konuştu.

Babası Eser Koçak ise “Biz ailecek müzikle ilgileniyoruz. İçerideki müzisyenler ise usta. Böyle bir havada, böyle güzel bir ortamda bu etkinlik muhteşem. Müzik hayatımızın içinde. Bu tür organizasyonların daha çok artmasını isterim” dedi.

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Etkinlikte keyifli vakit geçirdiğini belirten Filiz Dündar da “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bu etkinlikler, özlediğimiz etkinlikler. Müziğin hep içindeyim ve İzmir’de caz müzik dinlemeyi çok özlüyordum. Caz, doğaçlama ve kişinin kendini ifade etmesi, kendimiz gibi olmak demek. Caz, bitmeyen bir sanat” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Konser biletleri kısa sürede tükendi. Organizasyon süresince gemide büfe hizmeti de sağlandı. Ayrıca Şehit Yakınları ve Gazi Kartı sahipleri, Engelli İzmirim Kart sahibi vatandaşlar ve Refakatçi İzmirim Kartı bulunan bir refakatçi, rezervasyon yaptırarak etkinliğe ücretsiz katılabildi.

Geri