İzmir Emniyeti’nden Kurban Bayramı trafik tedbirleri: 392 noktada kontrol, 1.573 personel görevde!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kurban Bayramı tatiliyle birlikte şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğunun artması bekleniyor. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların güvenli ve huzurlu yolculuk yapabilmesi için 30 Mayıs – 11 Haziran 2025 tarihleri arasında kesintisiz trafik denetimi uygulayacak. Trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla başlatılan bu denetimlerde, 1.573 trafik personeli görev yapacak. Toplam 392 farklı noktada sabit ve seyir halinde kontroller sağlanacak. Denetim ekipleri, 359 ekip aracı, 112 Şahin, ATV ve bisikletli birimler ile 371 yaya personel ve 12 çekiciyle hizmet verecek. Bayram boyunca helikopter ve drone destekli denetimler de artacak. Toplamda 22 saat havadan denetim yapılacak; bunun 10 saati helikopter, 12 saati ise drone ile gerçekleşecek. Bu sayede sürücüler üzerindeki denetim algısı artırılarak trafik kurallarına uyum teşvik edilecek. Emniyet yetkilileri, sürücülerden sabırlı olmalarını, trafik kurallarına eksiksiz uymalarını ve özellikle yoğun saatlerde dikkatli davranmalarını istedi. Kurban Bayramı’nda hem yollarda yaşanabilecek kazaların önlenmesi hem de trafik akışının düzenli sağlanması hedefleniyor.

Geri