A
Admin
Yönetici
Yönetici
Buca Belediyesi Gölet Tesisleri içerisinde yer alan ve uzun süredir atıl durumda bulunan Zeki – Metin Amfi Tiyatro, kapsamlı bir yenileme sürecinin ardından yeniden İzmirlilerin hizmetine giriyor. 3 bin 500 kişilik kapasitesiyle dikkat çeken amfi tiyatro, açılışıyla birlikte sanatseverlerin yeni buluşma noktası olacak. HALK TV’DE CANLI AÇILIŞ Açılış töreni, 18 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Halk TV’nin sevilen programı “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar”da canlı olarak yayınlanacak. Programda Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman’ın yanı sıra, Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan ve tiyatrocu Levent Üzümcü de konuk olacak. Programda müzik, tiyatro ve samimi sohbet bir araya gelecek. "SANATIN KALBİ BUCA’DA ATACAK" Gölet Tesisleri’nin yeniden düzenlenmesiyle birlikte Bucalılar için kültürel yaşamda yeni bir dönem başladığını belirten Başkan Görkem Duman, şu açıklamalarda bulundu: “Amfi tiyatromuz çok kötü durumdaydı. Sahneden koltuklara kadar her şey yenilendi. Bu mekân benim için de özel çünkü mezuniyet törenimi burada yapmıştım. Artık 3 bin 500 kişilik kapasitesiyle İzmir’in önemli açık hava tiyatrolarından biri konumunda. Burası yalnızca bir sahne değil, sanatın hafızasına iz bırakacak bir alan olacak.” BUCA’DAN İZMİR’E AÇILAN SANAT PENCERESİ Tesisin açılışı, sadece Buca için değil İzmir genelinde sanatın yaygınlaşması adına da önemli bir adım olarak görülüyor. Belediye, yaz ayları boyunca çeşitli tiyatro oyunları, konserler ve kültür etkinlikleriyle burayı aktif bir şekilde kullanmayı hedefliyor.