İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nde yeni dönem başladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nde (İBG) düzenlenen törenle, merkez müdürlüğü görevinde bayrak değişimi gerçekleşti. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, yürüttüğü İBG Merkez Müdürlüğü görevini Prof. Dr. Ali Osman Kılıç’a devretti. Törene, DEÜ rektör yardımcıları, fakülte dekanları, İBG araştırmacıları ve personeli katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Bayram Yılmaz, “İBG gibi öncü bir yapının parçası olmaktan onur duydum. Yeni müdürümüz Prof. Dr. Ali Osman Kılıç’a görevinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. “BU SORUMLULUK BENİM İÇİN ONUR” İBG’nin yeni müdürü Prof. Dr. Ali Osman Kılıç ise yaptığı konuşmada, merkezin bilimsel potansiyelini daha ileri taşıma hedefinde olduklarını belirtti. Kılıç, “İBG, Türkiye’nin en saygın araştırma kurumlarından biri. Bu kurumu daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Sayın Prof. Dr. Bayram Yılmaz’a katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi. 30 YILI AŞKIN BİLİMSEL VE YÖNETİMSEL DENEYİM Prof. Dr. Ali Osman Kılıç, lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nde, yüksek lisansını Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde, doktorasını ise ABD'deki Oklahoma State University'de Mikrobiyoloji ve Moleküler Genetik alanında tamamladı. Kariyeri boyunca hem Türkiye'de hem de ABD'de çeşitli üniversitelerde ve özel araştırma şirketlerinde görev alan Prof. Dr. Kılıç, bilimsel projelerin yanı sıra önemli idari sorumluluklar da üstlendi. 2015-2019 yılları arasında Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'na (TÜSEB) bağlı Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü'nün başkanlığını yürüttü. TÜRKİYE’NİN İLK TEMATİK ARAŞTIRMA MERKEZİ: İBG 2014 yılında kurulan ve 2018’de 6550 sayılı yasa kapsamında Türkiye’nin ilk tematik araştırma merkezi olarak faaliyete geçen İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi, biyotıp ve genom bilimlerinde ulusal ve uluslararası düzeyde söz sahibi olmayı amaçlıyor. Yaklaşık 26.650 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren merkez, 30 farklı araştırma programı ile kök hücre üretiminden ilaç testlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Merkezdeki 9 çekirdek araştırma biriminden 6’sı, kamu ve özel sektör kuruluşlarının erişimine açık.

Geri