A
Admin
Yönetici
Yönetici
İtalyanlar, makarnada kaşar peyniri kullanmıyor. Bunun nedeni, kaşarın eriyip uzayan yapısı ve hafif tatlımsı aroması. Domates, fesleğen veya deniz ürünleriyle hazırlanan makarnalarda kaşar, yemeğin doğal tadını baskılıyor.
İtalya’da makarnada genellikle sert ve yoğun peynirler tercih ediliyor. Bu peynirler sosla uyumlu şekilde eriyor, lezzeti artırıyor ve yemeğin tadını bozmuyor. Kaşar peyniri ise bu dengeyi bozduğu için kullanılmıyor.
İtalyanlar, deniz mahsullerinin doğal aromasını korumak için makarnaya peynir eklemiyor. Carbonara, cacio e pepe, lazanya gibi bazı tariflerde ise peynir, yemeğin temel unsuru olarak vazgeçilmez kabul ediliyor.
(SÖZCÜ)
İTALYAN MUTFAĞINDA PEYNİR SEÇİMİ
İtalya’da makarnada genellikle sert ve yoğun peynirler tercih ediliyor. Bu peynirler sosla uyumlu şekilde eriyor, lezzeti artırıyor ve yemeğin tadını bozmuyor. Kaşar peyniri ise bu dengeyi bozduğu için kullanılmıyor.
DENİZ ÜRÜNLÜ MAKARNADA PEYNİR KULLANMAK SUÇ SAYILIYOR
İtalyanlar, deniz mahsullerinin doğal aromasını korumak için makarnaya peynir eklemiyor. Carbonara, cacio e pepe, lazanya gibi bazı tariflerde ise peynir, yemeğin temel unsuru olarak vazgeçilmez kabul ediliyor.
(SÖZCÜ)