A
Admin
Yönetici
Yönetici
İsveç’in Helsingborg kentinde doğup büyüyen 22 yaşındaki Nicole Gheibi, 2021 yılında hayatını kökten değiştiren bir karar alarak Türkiye’ye yerleşti. Alanya’nın sıcak iklimi ve samimi insan yapısından etkilenen Gheibi, ailesinin de Türkiye’ye taşınmak istemesiyle birlikte yeni bir yaşam kurma fırsatını değerlendirdi. İsveç’teki konforlu hayatını geride bırakıp Alanya’nın kırsal bölgelerine yerleşen genç kadın, burada köy yaşamını konu alan videolar üretmeye başladı. Köy Yaşamını Sosyal Medyaya Taşıdı Gheibi, Türkiye’ye yerleşmesinin ardından sosyal medya içerik üreticiliğine yöneldi. Geleneksel yaşamın izlerini taşıyan köy hayatını belgesel tadında kayıt altına alarak milyonlarca kişiye ulaşan videolar hazırladı. İnek sağma, tandırda ekmek yapma, bahçeden sebze toplama gibi günlük köy aktivitelerini içeren içerikleriyle büyük ilgi gördü. Bugün sosyal medya platformlarında 320 bini aşkın takipçiye sahip olan genç fenomenin videoları milyonlarca kez izleniyor. Özellikle Türk izleyicilerden gelen destek mesajları, onun Türkiye’de ne kadar benimsendiğini gösteriyor. “Türkiye’yi Çok Seviyorum, Köy Hayatı Bana Huzur Veriyor” Nicole Gheibi, Türkiye’ye gelişiyle ilgili yaptığı açıklamada İsveç’teki yaşamdan memnun olmadığını ve yeni kültürler keşfetme isteğiyle hareket ettiğini belirtti. Türkiye’ye tatil için geldiğinde köy hayatından çok etkilendiğini söyleyen Gheibi, “Bana huzur veriyor” diyerek kırsal yaşama duyduğu sevgiyi dile getirdi. Sosyal medya üzerinden aldığı olumlu geri dönüşlerin de motivasyonunu artırdığını ifade etti. Gheibi, Alanya’nın doğal güzellikleri ve sunduğu imkanlarla yeni yaşamı için en doğru adres olduğunu vurguladı. Kültürel Tanıtıma Gönüllü Katkı Nicole Gheibi’nin içerikleri yalnızca bireysel bir yaşam hikayesinden ibaret değil. Yerel kültürün, geleneklerin ve doğal hayatın tanıtımına büyük katkı sağlayan bu içerikler, adeta Alanya’nın gönüllü bir tanıtım elçisi gibi dikkat çekiyor. Gheibi’nin videoları sayesinde hem Türkiye’de hem de yurtdışında kırsal yaşamın cazibesi öne çıkıyor.