A
Admin
Yönetici
Yönetici
Karşıyaka’da yaşayan down sendromlu sporcu Kadriye Berfin Aşık, Çekya'nın başkenti Prag’da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda tenis branşında Avrupa şampiyonu oldu. Tek kızlar kategorisinde birinci olarak altın madalya kazanan Aşık, çiftlerde ise partneri Mehmet Ali Kahraman’la birlikte şampiyonluğa ulaştı. 8 YIL SÜREN HAZIRLIK Kadriye Berfin Aşık, Karşıyaka İlçe Spor Müdürlüğü Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi'nde antrenörü Sermin Günaydınoğlu ile birlikte 8 yıl boyunca düzenli olarak antrenman yaptı. Gösterdiği istikrarlı çalışma sonucunda milli takım seçmelerine katılan Aşık, Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. PRAG’DA İKİ ALTIN MADALYA Avrupa Şampiyonası’na Türkiye adına katılan Kadriye Berfin Aşık, tek kızlar kategorisinde birinci oldu ve altın madalyayı kazandı. Çiftler kategorisinde Mehmet Ali Kahraman’la birlikte mücadele eden Aşık, 6-0 / 6-0’lık net skorla şampiyonluğu elde etti ve ikinci altın madalyasını aldı. KAYMAKAMDAN TEBRİK Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Avrupa şampiyonu olan Kadriye Berfin Aşık’ı makamında kabul etti. Ziyarette İlçe Spor Müdürü Hüseyin Hamurcu, antrenör Sermin Günaydınoğlu ve anne Serpil Aşık da yer aldı. Kaymakam Demir, Kadriye Berfin’i ve onun başarısında emeği geçen herkesi kutladı. “BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRDI” Kaymakam Özkan Demir, Kadriye Berfin Aşık’ın Avrupa şampiyonluğunu şu sözlerle değerlendirdi: “Kızımız sporun hiçbir engeli tanımadığını, azimle kararlılıkla çalışmanın sonucunda başarının kaçınılmaz olduğunu gösterdi. Birincilik kürsüsünde bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşı'mızı okuttuğu için gurur duyduk. Kadriye Berfin kızımız hayatın içinde ben de varım dedi.” DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR Ziyaret sırasında İlçe Spor Müdürü Hüseyin Hamurcu, antrenör Sermin Günaydınoğlu ve anne Serpil Aşık’a, sporcuya verdikleri destek için teşekkür edildi. Kaymakam Demir, hepsini tek tek kutlayarak başarıda katkıları olduğunu vurguladı. “HAYATIN İÇİNDE BEN DE VARIM” Kadriye Berfin Aşık, Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısıyla ilgili yaptığı açıklamada, toplumsal yaşama daha fazla katılmak istediğini belirtti. Aşık, “Hayatın içinde ben de varım” diyerek, bir kurumda çalışmak istediğini ifade etti. Karşıyaka Belediyesi ya da başka bir kamu kurumunda görev almayı arzuladığını belirtti.