İstanbul Üniversitesi 64 Öğretim Üyesi Alımı Yapacağını Duyurdu: Başvuru İçin Neler Dikkat Edilmeli?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Üniversite, çeşitli fakültelerde ve bölümlerde görevlendirilmek üzere toplam 64 öğretim üyesi alımı gerçekleştirecektir. Bu ilan, akademik kariyer hedefleyen profesörler, doçentler ve doktor öğretim üyeleri için önemli bir fırsat sunmaktadır. Peki, başvuru koşulları ve istenen belgeler neler? Başvuru süreci nasıl ilerliyor? İşte bu yazımızda, detaylı bilgileri, başvuru koşullarını, süreçleri ve dikkat edilmesi gereken noktaları ele alacağız… İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı Nedir? İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi alımı nedir sorusu vatandaşların radarına girdi, İstanbul Üniversitesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi ve “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği” esaslarına uygun olarak, profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına alım yapacaktır. Başvuru Koşulları ve İstenen Belgeler Neler? Başvuru koşulları ve istenen belgeler neler sorusunun detaylarını öğrenmek isteyenlere, İstanbul Üniversitesi’nin öğretim üyesi alımı için belirlediği başvuru koşulları şu şekildedir: Genel şartlar: 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinde belirtilen genel şartlara uygun olmak. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliğinin onaylanmış olması. Erkek adaylar için askerlik durumunun mahkeme veya bakaya durumunda olmaması. İstanbul Üniversitesi akademik yükseltilme ve atama kriterlerine uygunluk. İstenen belgeler: Başvuru dilekçesi: İlan tarihi, başvurulan fakülte/bölüm, kadro unvanı ve iletişim bilgileri belirtilmelidir. Örnek dilekçeye İstanbul Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı adresinden ulaşılabilir. Biyometrik fotoğraflı öğretim üyesi başvuru formu: 1 adet. Diploma ve belge fotokopileri: Lisans, yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlik veya uzmanlık belgelerinin noter veya resmi kurumlarca onaylı kopyaları ya da e-Devlet üzerinden alınmış barkodlu çıktılar. Doçentlik belgesi: Doçent kadrosuna başvuran adaylar için zorunludur. USB bellek: Profesör kadroları için 8 adet, doçent ve doktor öğretim üyesi kadroları için 6 adet USB bellek. Bu belleklerde, adayın tüm bilimsel yayınları, çalışmaları ve faaliyetleri yer almalıdır. Profesör kadrosu için başlıca araştırma eseri ayrıca belirtilmelidir. Adli sicil kaydı: e-Devlet üzerinden alınmış barkodlu belge. Bilimsel referanslar: İki öğretim üyesinin iletişim bilgileri (ad, soyad, çalıştıkları kurum, telefon, e-posta vb.). Başvuru yöntemi: Profesör ve doçent kadroları: Başvurular şahsen veya posta yoluyla İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı’na yapılacaktır. Doktor öğretim üyesi kadroları: İlgili fakülte dekanlığına veya müdürlüğüne başvurulmalıdır. Hemşirelik fakültesi: Tüm kadrolar için başvurular Rektörlüğe yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurularda, evrakların son başvuru tarihi mesai bitimine kadar ulaşması gerekmektedir. Postadaki gecikmelerden üniversite sorumlu değildir. Başvuru Süreci Nasıl İlerliyor? Başvuru süreci nasıl ilerliyor sorusunu merak edenler için, Başvurular, ilanın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde tamamlanmalıdır. Adayların bilimsel dosyaları, İstanbul Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atama Yönergesi’nde belirtilen kriterlere göre ön inceleme komisyonları ve üniversite komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Hemşirelik Fakültesi için değerlendirme sadece üniversite komisyonu tarafından yapılır. Ön inceleme: Adayların dosyaları, akademik kriterlere uygunluk açısından incelenir. Asgari kriterleri sağlamayan adayların başvuruları jüri değerlendirmesine alınmaz. Jüri değerlendirmesi: Uygun bulunan dosyalar, ilgili jüriler tarafından detaylı bir şekilde değerlendirilir. Sonuç bildirimi: Değerlendirme sonuçları, üniversite tarafından resmi kanallar üzerinden duyurulacaktır. Öğretim Üyesi Alımının Önemi Nedir? Öğretim üyesi alımının önemi nedir sorusunun yanıtı, İstanbul Üniversitesi, köklü geçmişi ve akademik başarılarıyla Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Bu ilan, özellikle şu alanlarda fırsat sunmaktadır: Akademik kariyer fırsatı: Profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadroları, akademik kariyer hedefleyenler için prestijli bir fırsat sunar. Çeşitli disiplinler: İlan, tıp, mühendislik, sosyal bilimler, sağlık bilimleri ve daha birçok alanda kadro açmaktadır. Uluslararası standartlar: İstanbul Üniversitesi’nin YÖK onaylı akademik kriterleri, uluslararası standartlarda bir değerlendirme süreci sunar.

Geri