A
Admin
Yönetici
Yönetici
İran'ın füze misillemeleriyle ağır hasar alan Hayfa Belediye Başkanı Yona Yahav, Trump'tan bir an önce karar almasını istedi ve Hayfa'daki yıkımı itiraf etti. İsrailli siyasetçi Yona Yahav, Başkan Donald Trump’ın karar vermek için iki hafta bekleyecek olmasına tepki gösterdi. Süreci “çok uzun” olarak nitelendiren Yahav, zaman kaybının ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Zamanımız yok Yahav, “Çünkü zamanımız yok. Bu süreçte neler olup bittiğini görüyorsunuz,” ifadeleriyle bölgedeki gelişmelerin aciliyetine dikkat çekti. Açıklama, karar mekanizmalarında gecikmenin sahadaki krizleri derinleştireceği endişesini bir kez daha gündeme getirdi. Yahav, “Çok fazla yıkım yaşanıyor. Artık oturup müzakere etmeleri ve bir anlaşma tasarlamaları gerekiyor. Bu öyle büyük bir mesele değil. Yapmaları gerek, hepsi bu,” diyen Yahav, acil çözüm çağrısı yaptı. Trump'tan net cevap alamıyorum Trump’ın zaman zaman askeri müdahale yanlısı, bazen ise diplomasiye açık bir tutum sergilemesini değerlendiren Yahav, “Trump’tan sabit, net bir cevap alamıyorum ve bu beni rahatsız ediyor. Çünkü ben tutarlı olunmasını seviyorum,” ifadelerini kullandı.