İsmail saymaz, CHP kurultayıyla ilgili ifade verdi: “Menfaat karşılığı haber yapmadım”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen CHP'nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin ortaya atılan “para karşılığı oy kullandırma” iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında gazeteci İsmail Saymaz’ın ifadesine başvurdu. ‘Şüpheli’ sıfatıyla ifade veren Saymaz, kurultay sürecinde herhangi bir usulsüzlüğe dair bilgisi olmadığını belirtti. Kurultaydan önce bu yönde herhangi bir iddianın gündeme gelmediğini vurgulayan Saymaz, “Kurultay öncesi ya da sonrasında benim ya da bir yakınımın CHP’li belediyelerde işe yerleştirilmesi gibi bir durum söz konusu değildir” dedi. TANIK BEYANLARINI REDDETTİ Saymaz, kendisinin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan maddi menfaat karşılığında haber yaptığına dair tanık beyanlarını da reddetti. Bu iddiaları asılsız bulduğunu belirten gazeteci, tanıkların yönlendirilmiş olabileceğini öne sürdü. “GAZETECİLİK GÖREVİMİ YERİNE GETİRDİM” Kurultay günü canlı yayında olduğunu ifade eden Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekileceğine ilişkin bilgiyi, Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden biri olan Bülent Kuşoğlu’ndan aldığı yanıt üzerine kamuoyuyla paylaştığını söyledi. Saymaz, “O gün yayındaydım. Altan Sancar’ın telefonuna gelen bir mesaj üzerine Bülent Kuşoğlu’nu aradım. Kuşoğlu da bana ‘çekiliyor’ dedi, bunu da canlı yayında ve sosyal medyada paylaştım. Daha sonra Kuşoğlu yeniden arayıp ‘katılabilir’ bilgisini verdi, onu da referans göstererek aktardım” dedi.

Geri