İŞKUR TYP kura sonuçları 2025: Temizlik ve güvenlik görevlisi sorgulama

A

Admin

Yönetici
Yönetici
İŞKUR TYP kapsamında MEB okullarında görevlendirilecek temizlik ve güvenlik personeli için kura sonuçları açıklandı. Başvuru yapan adaylar TC Kimlik Numarası ile sonuçlarını öğrenebilir

İŞKUR Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında temizlik ve güvenlik görevlisi alımları için kura çekimi tamamlandı. Kura sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ilgili il Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinden TC Kimlik Numarası ile sorgulama yapabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?​

Kuruma kayıtlı işsiz olmak

18 yaşını tamamlamış olmak

Emekli veya malul aylığı almıyor olmak

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

Başvurularda uygulanan yöntemler şunlardır:

Noter kurası yöntemi

Liste yöntemi

%80 noter kurası, %20 liste yöntemi

Öncelikli gruplar (Birinci Liste) arasında kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar bulunur.

İŞKUR TYP BAŞVURU SÜRECİ​

TYP başvuruları illere göre gerçekleşir. Adaylar, bulundukları il ve ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü duyurusunu takip ederek başvurularını yapabilir.

Başvuru yapmak için İŞKUR portalında bireysel üye olarak giriş yapmanız gerekir. Üye değilseniz, önce kayıt işlemini tamamlamalısınız. Başvuru ekranında TYP numarası, uygulama alanı, başvuru tarihi ve illeri seçerek güncel ilanlara ulaşabilirsiniz.

TEMİZLİK VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMLARINDA ÖNEMLİ NOTLAR​

MEB okullarında görevlendirilecek adaylar için başvuru ve kura süreci titizlikle yürütülüyor. Kura sonuçları açıklanmadan önce başvuruların tamamlanması gerekiyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar göreve çağrılacak ve ilgili okullarda istihdam edilecek.

Geri