İŞKUR 18 ilde 22 bin temizlik görevlisi alacak! Başvuru şartları nelerdir, kimler başvurabilir?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde okullarda hijyen ve temizlik ihtiyacını karşılamak amacıyla 18 şehirde toplam 22 bin 56 Toplum Yararına Program (TYP) personeli alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yürütülen bu geçici personel alımları için başvurular resmi olarak başladı. EĞİTİM YILI ÖNCESİ TEMİZLİK İHTİYACI KARŞILANIYOR MEB'in okullarda oluşturduğu temizlik personeli kadroları, eğitim öğretim yılının başlamasına hazırlık kapsamında büyük önem taşıyor. Salgın sonrası hijyen standartlarının yükseldiği okullarda, öğrencilerin sağlıklı ve temiz ortamlarda eğitim görmesi için 6-9 ay süreyle görev yapacak temizlik görevlilerine ihtiyaç duyuluyor. Bu kapsamda 18 şehirde açılan toplam 22 bin 56 kişilik kadro ile okulların acil durum kapsamındaki temizlik ihtiyaçları karşılanacak. Alımlar, geçici ve sınırlı süreli olmasına rağmen, katılımcılar için iş deneyimi ve gelir kaynağı sağlıyor. TYP NEDİR? KİMLER BAŞVURABİLİR? Toplum Yararına Program (TYP), İŞKUR tarafından yürütülen ve işsizliği azaltmayı hedefleyen bir istihdam modeli olarak öne çıkıyor. Kamu kurumlarında geçici personel alımı yapılan program, katılımcılara kısa süreli çalışma ve mesleki deneyim imkanı sunuyor. Başvuru için başlıca şartlar şöyle: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İŞKUR'a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, SGK’ya bağlı bir işte çalışmıyor veya emekli olmamak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç). Başvuru sahiplerinin öncelikle İŞKUR’a kayıtlı olması gerekiyor. Program, sigortalı olarak geçici iş imkanı sunarken, asgari ücret civarında maaş ve sosyal güvence sağlıyor. BAŞVURU SÜREÇLERİ VE ŞEHİRLERDEKİ TAKVİMLER Başvurular İŞKUR e-şube (esube.iskur.gov.tr), ALO 170 hattı ve İŞKUR irtibat büroları aracılığıyla yapılabiliyor. Her ilde alım takvimi farklılık gösterebiliyor. Örneğin, Kastamonu'da 600 kişilik temizlik görevlisi alımı için başvurular 1-5 Ağustos 2025 tarihleri arasında alınmış olup, kura çekimi 12 Ağustos’ta gerçekleşecek. Çalışma dönemi 1 Eylül 2025’ten 27 Şubat 2026’ya kadar sürecek. Ordu'da ise 720 kişilik alım için başvurular 1-5 Ağustos arasında kabul edilmekte ve kura 8 Ağustos 2025’te yapılacak. Çalışma dönemi 1 Eylül 2025’ten 28 Şubat 2026’ya kadar devam edecek. Benzer alımlar Aydın, Kars, Erzincan, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Ardahan gibi illerde de ilan edildi. Adaylar güncel ilanları ve başvuru tarihlerine İŞKUR resmi sitesi ve ilgili İl Milli Eğitim Müdürlükleri kanallarından takip edebilir. Takvim

Geri