İpek Kıraç kimdir? Nereli, kaç yaşında? Gerçek mesleği ne?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Koç ailesinin dördüncü kuşak temsilcilerinden olan İpek Kıraç, hem eğitim hayatı hem de iş dünyasındaki görevleriyle dikkat çeken bir isim. Peki, İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? İşte biyografisi...

AİLESİ VE ÇOCUKLUK YILLARI

29 Kasım 1984’te İstanbul’da doğan İpek Kıraç, Suna ve İnan Kıraç’ın kızı, Vehbi ve Sadberk Koç’un ise torunudur. İstek Vakfı İlkokulu’nda başlayan eğitim yolculuğunu, 2002 yılında mezun olduğu Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’nde sürdürdü.

ANNENİN HASTALIĞI EĞİTİM TERCİHİNİ BELİRLEDİ

Annesi Suna Kıraç’ın ALS hastalığına yakalanması, İpek Kıraç’ın üniversite tercihini etkiledi. ABD’de Brown Üniversitesi’nde biyoloji eğitimi aldı ve 2007’de mezun oldu. Harvard Üniversitesi’nde, ALS konusunda dünyaca tanınan Prof. Dr. Robert Brown’ın yanında eğitim görerek bu alandaki bilgisini derinleştirdi.

AKADEMİK BAŞARILAR

2011 yılında Brown Üniversitesi’nde kamu sağlığı alanında yüksek lisans derecesi aldı. Böylece sağlık bilimleri alanında da uzmanlığını pekiştirdi.

İŞ DÜNYASINDAKİ ROLÜ

Eğitiminin ardından aile şirketlerinde aktif roller üstlenen İpek Kıraç, Koç Okulu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Koç Holding, Vehbi Koç Vakfı ve Suna-İnan Kıraç Vakfı’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.

SİRENA MARİNE’İN CEO’SU

2012’den itibaren Kıraça Holding iştiraklerinden Sirena Marine AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO olarak çalışmaya başladı. Yat üretimi alanında faaliyet gösteren şirketin uluslararası başarılarında da önemli rol oynadı.

(Hürriyet)

Geri