İOKBS sonuçları için geri sayım başladı: 2025 burs ödemeleri ne zaman?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 2025 yılı sınavı, 27 Nisan tarihinde gerçekleştirildi. 5, 6, 7, 8. sınıflar ile hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri, sınav sonuçlarının açıklanacağı günü merakla bekliyor. Peki, İOKBS sonuçları ne zaman açıklanacak ve burs ödemeleri ne zaman yapılacak? İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 İOKBS sonuçlarını 30 Mayıs Cuma günü, resmi internet sitesi üzerinden duyuracak. Öğrenciler ve veliler, sonuçlarını MEB’in resmi adresi olan resmi adresi üzerinden sorgulayabilecek. Ayrıca, sonuç belgeleri talep edilmesi halinde okul müdürlükleri tarafından mühür ve imza onayından sonra teslim edilecek. BURS ÖDEMELERİ EKİM AYINDA BAŞLIYOR! Sınavda başarılı olan öğrencilere yapılacak burs ödemeleri, kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ekim ayı başında başlayacak. Bu ödemeler, öğrencilerin eğitim hayatlarında maddi destek sağlaması açısından büyük önem taşıyor. SONUÇLARA İTİRAZ SÜRESİ VE ÜCRETİ Öğrenci veya veliler, sınav sonuçlarına itiraz etmek isterse, sonuçların açıklanmasını takiben 5 iş günü içerisinde Özel Ders ve Sınavlar Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) sayfası üzerinden başvuru yapabilecek. İtiraz işlemleri için Ziraat Bankası, Vakıfbank veya Halkbank’a 50 TL ücret yatırılması gerekiyor. KAYNAK: NTV

Geri