A
Admin
Yönetici
Yönetici
CHP’den 2021 yılında ayrılan, ardından Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, CHP’ye döndü. Memleket Partilileri CHP’ye üye olmaya davet eden İnce’ye tepki gösteren Eskişehir İl Başkanı Zafer Yaş, “Sayın İnce, kendi başına bir karar vermiş. Kendisiyle beraber CHP’ye geçmek isteyenler geçebilir” dedi. Eskişehir Haber Ajansı’ndan (EHA) Yusufhan Toraman’a konuşan Yaş, Memleket Partisi PM toplantısına başkanlık eden İnce’nin Temmuz ayında yapılacak olağanüstü kurultayda partinin feshedileceği açıklamalarını değerlendirdi. Partinin kendisini feshetmesini yanlış bulduğunu belirten Yaş, “Biz bu partiye 4-5 sene emek verdik. Bu parti bizim emeğimiz, hayallerimiz, geleceğimiz. Ben anlamıyorum. Partiyi neden kapatıyoruz? Sayın İnce kendi başına bir karar vermiş. Kendisiyle beraber CHP'ye geçmek isteyenler geçsin. Ben partiyi seviyorum, kapanmasını istemiyorum. Muharrem İnce gider, başka bir başkan seçeriz. Biz Memleket Partisi'nin tüzüğüyle kendimizi bağdaştırıyoruz. Şimdi ben il başkanlığını bıraksam, il örgütünü mü kapatıp gideceğim?" ifadelerini kullandı. "İl Örgütü Kararı Eleştiriyor" CHP’ye katılmaları yönünde il örgütlerine, Muharrem İnce'den resmi bir davet gelmediğini söyleyen Yaş, “İl genelinde arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda da birçok kişi bu kararı eleştiriyor. Çoğunlukla CHP'ye geçmeyi düşünmüyoruz. Zaten il örgütlerine CHP'ye katılmaları için bir davet de gelmedi” diye konuştu.