A
Admin
Yönetici
Yönetici
Tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hâkim Akın Gürlek’i tehdit ettiği iddiasıyla açılan davada ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Hakkında hapis ve siyasi yasak talep edilen İmamoğlu’nun duruşmasında, savunma sırasında savcı ile arasında dikkat çeken bir diyalog yaşandı. SAVCIDAN “BANA BAKMAYIN” UYARISI İmamoğlu’nun savunmasını sürdürdüğü sırada duruşma savcısı, İmamoğlu'na kendisine bakmaması gerektiğini söyledi. Bu uyarı üzerine İmamoğlu, mahkeme başkanına dönerek tepkisini dile getirdi. İmamoğlu’nun ifadesi şu şekilde oldu: “Savcı beye bakmam yasak mı?” SALONDA TEPKİLER YÜKSELDİ Bu sözlerin ardından duruşma salonunda bulunan avukatlar ve bazı milletvekilleri masalara vurarak tepki gösterdi. İzleyici sıralarından alkışlar yükseldi. Mahkeme başkanı, salondaki gerginliği kontrol altına almak için uyarıda bulundu. İzleyicilere ve avukatlara, duruşma düzenini bozmamaları yönünde ikaz yapıldı. “KİME BAKACAĞIMA BEN KARAR VERİRİM” İmamoğlu’nun savunmasının tamamlanmasının ardından avukatı Fikret İlkiz söz aldı. İlkiz, savunmasına şu ifadelerle başladı: “Savunma avukatı olarak ben de savunmamı yaparken kendi yöntemime göre istediğime bakarak konuşurum. Kime bakacağıma ben karar veririm.” DURUŞMA DEVAM ETTİ Kısa süreli tartışma ve salon içindeki gerginliğin ardından duruşmaya devam edildi. Mahkeme heyeti, tarafların savunmalarını tamamlamasının ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. GERÇEK GÜNDEM