İlkokul 1. sınıf kayıtları otomatik mi yapılıyor? İşte tüm süreç

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için kayıt sürecini başlatıyor. Kayıt işlemleri, adrese dayalı olarak e-Okul sistemi tarafından otomatik şekilde gerçekleştirilecek. Velilerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmadan sistem, öğrencinin ikamet adresine göre okul kaydını yapıyor. E-KAYIT SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR? Veliler, çocuklarının hangi okula kayıt olduğunu birkaç yolla öğrenebilir: e-Devlet üzerinden: “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama” başlığı altında, çocukların hangi okula kayıt edildiği bilgisine ulaşılabilir. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS): Sisteme T.C. kimlik numarası ve gerekli güvenlik bilgileri ile giriş yapılarak “Okul Sorgulama” veya “Adrese Göre Kayıt Okulu” bölümü kullanılabilir. ADRES DEĞİŞİKLİĞİNDE NE YAPILMALI? Eğer öğrencinin ikamet ettiği adres değişmişse: Yeni adresin nüfus müdürlüğü üzerinden güncellenmesi gerekir. Adres güncellemesinin ardından, e-Okul sistemi yeni adrese en yakın kayıt bölgesindeki okulu otomatik olarak belirler. VELİLERİN DİKKATİNE: BAŞVURU GEREKMİYOR Bu süreçte velilerin herhangi bir okul ya da kurum aracılığıyla kayıt başvurusu yapmasına gerek yok. Kayıtlar tamamen otomatik yapılacak olup, yalnızca okul bilgileri sorgulanabilir. KAYIT SÜRECİYLE İLGİLİ GÜNCELLEMELER NEREDEN TAKİP EDİLİR? Kayıt süreciyle ilgili güncel bilgiler: Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesinden e-Okul sistemi e-Devlet platformu üzerinden takip edilebilir. NTV

Geri