A
Admin
Yönetici
Yönetici
Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşma yapan ilahiyatçı Nureddin Yıldız’ın protesto edilmesiyle başlayan ve 97 öğrencinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan süreç, Galatasaray Üniversitesi’ne de yansıdı. Olayın ardından Galatasaray Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, Yıldız’a yönelik saldırıyı kınayan Medeniyet Kulübü’nün açıklamasını protesto etti. Okul bahçesinde düzenlenen eylem sırasında öğrenciler arasında sözlü tartışmalar yaşandı. İLBER ORTAYLI'DAN MÜDAHALE: “SUS BAKALIM, ÖNCE BENİ DİNLE” O sırada kampüste bulunan tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, öğrenciler arasındaki gerilime müdahale etmek isteyince tartışmanın taraflarından biri haline geldi. Protesto sırasında bir öğrencinin “Anayasal haklarımızı kullanıyoruz” şeklindeki sözlerine Ortaylı, “Sus bakalım. Önce beni dinle. Türkçeni anlamıyorum” diyerek karşılık verdi. “BU OKULUN KAPANMASINI İSTEMEM” Öğrencileri sağduyuya davet eden Ortaylı, “Bu protestoyu bitirin artık. Bu okulun kapanmasını ya da idaresinin değişmesini istemiyorum” ifadelerini kullandı. Yaşanan anlar öğrenciler tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayılırken, olay kamuoyunda geniş yankı buldu. Kaynak: Haber Merkezi