A
Admin
Yönetici
Yönetici
İlaç kullanımı giderek artıyor... Bu artışın en önemli nedenlerinden biri, gerçekten iyileştirici etkisi olan ilaçların eksikliğidir... Çoğu ilaç, yalnızca geçici bir rahatlama sağlıyor... Bu durumu ben değil, birçok uzman hekim dile getiriyor... Dünya genelinde büyük bir ilaç sektörü mevcut ve bu sektör, muazzam kazançlar elde ediyor... Bu kazançları kaybetmemek adına, hastaları tamamen iyileştirecek ilaçlar üretilmiyor... Türkiye'de de benzer bir durum söz konusu... Bazı ilaçlar piyasada bulunmuyor... Konuyla ilgili yetkililere sorduğunuzda, aldığınız yanıt genellikle "Üretimi durduruldu" oluyor... Ayrıca, bazı ilaçların iptal edildiği de görülüyor... Araştırdığınızda, bir ilacın üç farklı ilaca bölündüğünü ve bu şekilde reçete edildiğini fark ediyorsunuz... Oysa ki bu ilaç, daha önce tek bir ürün olarak satılıyordu ve insan sağlığı üzerindeki etkisi daha fazlaydı... Neden bir ilacı üç farklı hale getirip etkisini azaltıyorsunuz? Cevap bulmak zor... Bakın… Antibiyotik kullanımını kısıtlamak doğru bir adım, ancak bir ilacı üçe bölüp üç farklı firmadan temin ederek hastaya vermek yanlıştır... Ayrıca, SMA hastası çocukları olan aileler, ilacı alabilmek için sokaklarda yardım kampanyaları düzenliyor... Devlet bu ilacı karşılayamaz mı? Evet, bu ilaç oldukça pahalı, ama kimse devletten daha zengin ya da güçlü değil... Sağlık kurumları artık bir sektör haline geldi ve sanki tam iyileşme yerine aralıklı iyileşmelerle bu sektörün rantını sürdürmek isteniyor gibi bir anlayış var… Yoksa… Yanılıyor muyum? Sağlıcakla kalın…