İBB soruşturmasında sanatçı Güneştekin konuştu: "Hiçbir destek almadım”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırıldıktan sonra tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, sanatçı Ahmet Güneştekin savcılığa ifade verdi. Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Güneştekin, Ekrem İmamoğlu ile sanatsal düzeyde tanışıklığının olduğunu, ancak herhangi bir siyasi destek ya da maddi ilişki içerisinde bulunmadığını belirtti. “SERGİME SPONSOR OLAN İBB DEĞİL, ÖZEL SEKTÖR” Güneştekin, ifadesinde İmamoğlu’nu yaklaşık 6-7 yıl önce bir sanat sergisinde tanıdığını, daha sonra atölyesini ziyaret ettiğini ve bir sergi teklifinde bulunduğunu söyledi. Feshane’de açtığı sergide İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sponsor olmadığını vurgulayan Güneştekin, “Sponsorlar iş dünyasından bilinen insanlar ve firmalardı. Ekrem İmamoğlu, başka sergilerimi de ziyaret etti. Ama bu durum siyasi bir bağ olduğu anlamına gelmez” dedi. “VENEDİK’TEKİ TARİHİ BİNAYI KENDİ PARAMLA ALDIM” İfadesinde yurtdışı mülk edinimiyle ilgili detaylar da veren Güneştekin, 2022 yılında Venedik’te 17. yüzyıldan kalma bir binayı yaklaşık 6 milyon Euro ödeyerek satın aldığını, bu süreçte tüm transferlerin Türkiye’deki hesaplarından yapıldığını söyledi. Binayı “sanatçı fonu” kapsamında aldığını, satın alma işleminin MASAK denetiminden geçtiğini belirten Güneştekin, “Binanın İmamoğlu ile hiçbir ilgisi yok. Kendi kazancımla aldım, kendim için aldım” ifadesini kullandı. “İBB’DEN DESTEK ALMADIM, SEÇİM KAMPANYASINA KATILMADIM” Sanatçının ifadesinde öne çıkan bir diğer nokta ise Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyalarına herhangi bir katkı sunmadığı oldu. Sosyal medyada İmamoğlu ile ilgili herhangi bir siyasi paylaşımda bulunmadığını belirten Güneştekin, “Sergime katıldığı için herkese teşekkür etmiş olabilirim, ancak bu destek anlamına gelmez. İBB’nin hiçbir imkânından yararlanmadım. Kamusal destek istemedim” dedi. “ESERLERİMLE PARA AKLAMA İDDİASI ASILSIZ” Sanat üzerinden para aklama iddialarını da reddeden Güneştekin, yurt dışında hesabı olmadığını ve tek transferin Venedik’teki bina için yapıldığını belirtti. Galataport’un kendisinden eser talep ettiğini ve bunun da tamamen ticari bir ilişki olduğunu dile getiren sanatçı, “En yüksek vergi ödeyen sanatçılardan biriyim. Gelirim kayıtlı ve şeffaftır” açıklamasında bulundu.

Geri