A
Admin
Yönetici
Yönetici
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik mali soruşturma kapsamında tutuklanan İBB Meclis İştirakler Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkanı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Ertan Yıldız, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak üzere savcılığa dilekçe verdi. T24’ten Cengiz Anıl Bölükbaş’ın haberine göre, Yıldız, yeniden verdiği ifadesinde, İBB’deki bazı ihalelerin İmamoğlu’na ve çevresine yakın şirketlere yönlendirildiğini iddia etti. İddiasına göre bu şirketlerden çeşitli taleplerde bulunuluyor, sistem dışı davrananlara baskı uygulanıyordu. Ancak Yıldız’ın ifadesi netlikten uzak. Soruşturma dosyasına giren beyanlarda “duydum”, “tahmin ediyorum”, “düşünüyorum” gibi kişisel değerlendirmelere dayanan ifadeler bulunuyor. Belgeli ve somut deliller içermeyen bu açıklamaları yeterli görmeyen savcılık, Yıldız’ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Yıldız, Kandıra Cezaevi’ne gönderildi. CHP’den çok sert açıklama: “İtirafçı değil, iftiracı üretmeye çalışıyorlar” Soruşturmaya ve Ertan Yıldız’ın ifadesine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten sert bir çıkış geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik, iktidarın adalet sistemini araçsallaştırdığını ve muhalifleri baskı altına almaya çalıştığını savundu. Özgür Çelik’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Yargıyı siyasallaştırdılar, medyayı tekelleştirdiler, trol orduları kurdular, tutukladılar, sonra suç icat etmeye çalıştılar… Olmadı, yalanları, kumpasları ellerinde patladı. Şimdi yeni bir ‘gösteri’ye geçtiler. İnsanları birer cendereye alıp, özgürlükleriyle, aileleriyle, birikimleriyle, çocuklarıyla tehdit ediyorlar. İtirafçı görünümlü iftiracı üretmeye çalışıyorlar. Bu karanlık gösteriyi, bu kara propagandayı bozacak güç, halkımızın hakikat mücadelesindedir. Halkımızın bileği güçlüdür, o bileği bükemeyeceksiniz. Halkımızla birlikte ülkemizi sizden kurtaracağız!"