Honda Türkiye’den İzmir’de dev yatırım: 100 bin kapasiteli motosiklet fabrikası kuruluyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Honda Türkiye, motosiklet pazarındaki büyümeyi desteklemek ve üretim kapasitesini artırmak amacıyla İzmir'in Aliağa ilçesinde 100 bin adetlik yıllık üretim kapasitesine sahip yeni bir fabrikayı kurma kararı aldı. 760 milyon TL'lik yatırımla inşa edilecek olan bu tesis, yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanı kaplayacak ve 300 kişiye istihdam sağlayacak. Yeni tesisin 2026 yılı ortasında faaliyete geçmesi planlanıyor. BÜYÜYEN PAZAR VE YÜKSELEN TALEPLERİ KARŞILAMA HEDEFİ Honda Türkiye, COVID-19 pandemisinin ardından bireysel ve kurumsal ulaşım ihtiyacının arttığı ve Türkiye'deki motosiklet pazarının önemli bir büyüme gösterdiği dönemde bu yatırımı gerçekleştirecek. 2024 yılında 162 bin motosiklet satışıyla bir rekor kıran Honda Türkiye, yeni tesisle birlikte hem Türkiye’deki motosiklet kültürünü güçlendirmeyi hem de bölgesel üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. FABRİKA KAPASİTESİ: YILDA 100 BİN MOTOSİKLET ÜRETİMİ İzmir'de kurulacak olan yeni fabrika, başlangıçta yılda 100 bin adet motosiklet üretim kapasitesine sahip olacak. İlerleyen yıllarda üretim kapasitesinin yılda 200 bin adede çıkarılması planlanıyor. Honda Türkiye, bu yatırımla birlikte, yerli üretimi desteklemeyi ve daha geniş bir pazara hitap etmeyi amaçlıyor. İSTİHDAM VE BÖLGESEL EKONOMİYE KATKI İzmir'in Aliağa ilçesinde yapılacak bu büyük yatırım, bölgedeki ekonomik kalkınmayı da destekleyecek. Honda'nın yeni tesisinin faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlanacak. Ayrıca, yerli üretimle birlikte yerel tedarik zincirinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş gücü piyasasında önemli bir katkı sağlanması bekleniyor. YÜKSEK KALİTE VE ULAŞILABİLİR ÜRÜNLER HEDEFLENİYOR Honda Türkiye, yeni fabrikasıyla sadece üretim kapasitesini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda tüketicilere daha yüksek kaliteli, ulaşılabilir ve cazip ürünler sunmayı da hedefliyor. Bölgesel üretimin güçlendirilmesi, Honda'nın küresel motosiklet pazarındaki payını artırma çabalarına katkıda bulunacak.

Geri