Hollanda’dan İzmir’e eğitim turu: Öğretmenler atölyeleri inceledi!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
CEIPES Türkiye, 7-9 Mayıs 2025 tarihleri arasında Hollanda’dan Koning Willem I College'dan gelen 7 kişilik öğretmen grubunu İzmir’de ağırladı. Erasmus+ programı kapsamında gerçekleştirilen ziyaret, "iş başında öğrenme" (job shadowing) faaliyetleri çerçevesinde düzenlendi. Bu ziyaret, mesleki eğitimdeki iyi uygulamaların paylaşılması ve uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesi amacını taşıdı. “ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ” Hollandalı öğretmenler, İzmir’in farklı bölgelerinde bulunan mesleki ve teknik eğitim kurumlarını gezerek yerinde incelemelerde bulundular. Konak Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Misak-ı Milli Ortaokulu ve Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi okullarda yapılan çalışmaları yakından görme fırsatı buldular. Atölyelerde yapılan derslere katılarak, öğretmenlerle ve öğrencilerle sohbet etme imkanı elde ettiler. Koning Willem I College öğretmenleri, Hollanda’daki göçmenlere ve sığınmacılara özellikle Hollandaca eğitimi veriyor. Eğitim verdikleri bireylerin geldikleri ülkelerin eğitim sistemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla yurt dışı gözlem gezileri düzenliyorlar. Bu geziler, öğretmenlerin farklı eğitim yaklaşımlarını ve uygulamalarını gözlemleyerek, eğitim süreçlerine yeni bakış açıları kazandırmalarını sağlıyor. CEIPES Türkiye’nin proje yöneticisi Onur Şahan, ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada, "İzmir’deki bu ziyaret, mesleki eğitim alanındaki en iyi uygulamaların paylaşılmasına ve uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesine büyük katkı sağladı. Ayrıca, öğretmenlerimize İzmir ve çevresindeki kültürel zenginlikleri tanıma fırsatı sunduk. Grubumuz, buradan oldukça memnun ayrıldı. Okullarımızda bizleri misafir eden tüm öğretmenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Geri