Her tarif için havucun miniği makbul! Kurutup pişirin, faydasını 2'ye katlayın

  • Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
6807552cb73eab6d4bb85949.jpg

Kolaylık olması için basitçe kesilen bebek havuçlar kolayca yıkanır, soyulur ve daha küçük, yuvarlak parçalara dönüştürülebilirler.

Hasattan sonra havuçlar doğal olarak nem salar, depolama ve taşıma sırasında nemleri ile görünümlerini korumaya yardımcı olmak için az miktarda su ekleriz. Bu, havuçların çıtır çıtır ve taze kalmasına yardımcı olur.

6807553ab73eab6d4bb8594c.jpg


Alıntı Metni

Dış kabuğu soyulduğundan lifte hafif bir fark olabilir. Örneğin büyük bir çiğ havuçta yaklaşık 3,1 gram lif varken, küçük havuçlarda bu miktar 2,7 gramdır.

68075547b73eab6d4bb8594f.jpg


Genel sağlığınız için en önemli şey, taze, kurutulmuş, dondurulmuş veya önceden kesilmiş ve yıkanmış olsun, daha fazla meyve ve sebze tüketmektir. Bu yüzden küçük lif farkını kafanıza takmayın.

Bebek havuçlar haşlanabilir, sotelenebilir veya kızartılabilir. Sadece sotelemeden veya kızartmadan önce kurutun çünkü aşırı nem, pişirme sırasında istediğiniz lezzetli kızarmayı azaltacaktır.
 
Geri
Üst