A
Admin
Yönetici
Yönetici
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı, ekonomik zorluk yaşayan ailelere yönelik olarak uygulanmaya devam ediyor. Program, çocuklarını ekonomik sebeplerle kurum bakımına vermek zorunda kalan ya da bu riski taşıyan ailelere yönelik geliştirildi. Temel amaç, çocukların aile ortamında sağlıklı bir birey olarak yetişmesini sağlamak. 2025 ÖDEMELERİ BELİRLENDİ SED programı kapsamında yapılan ödemeler, çocukların eğitim düzeyine göre farklılık gösteriyor. 2025 yılı için belirlenen yeni destek miktarları şöyle açıklandı: Okul öncesi çocuklar: 4.809,64 TL İlköğretim öğrencileri: 7.214,46 TL Ortaöğretim öğrencileri: 7.695,43 TL Eğitim almayan gençler: 4.809,64 TL Yükseköğretim öğrencileri: 8.657,35 TL Kurum bakımından ayrılan ve çalışan gençler: 3.847,71 TL Bu ödemeler, çocukların eğitimini sürdürebilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla sağlanıyor. DESTEK SADECE EKONOMİK DEĞİL Program yalnızca maddi yardım sağlamakla sınırlı değil. Aynı zamanda çocukların sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını destekleyen bir yapı sunuluyor. Bu sayede çocukların topluma aktif bireyler olarak katılması hedefleniyor. BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR? SED desteğinden yararlanmak isteyen aileler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile Sosyal Hizmet Merkezlerine şahsen başvuru yapabiliyor. Bunun yanında, e-Devlet üzerinden de başvuru işlemleri gerçekleştirilebiliyor. DEĞERLENDİRME SÜRECİ NASIL İŞLİYOR? Başvurunun ardından sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve çocuk gelişimciler tarafından kapsamlı bir değerlendirme süreci başlatılıyor. Uygun bulunan aileler için sosyal inceleme raporu hazırlanıyor ve ödeme süreci başlatılıyor. BAŞVURU İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİYOR? Başvuru sürecinde istenebilecek belgeler şunlar: Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası beyanı Çocukların öğrenci belgeleri Sağlık raporları (gerektiğinde) (gercekgundem.com)