"Hedefim EuroBasket madalyası!”: Alperen Şengün’den Milli Takım mesajı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
NBA ekiplerinden Houston Rockets’ta forma giyen milli basketbolcu Alperen Şengün, 2025 Avrupa Şampiyonası için iddialı açıklamalarda bulundu. Şengün, “EuroBasket’te madalya kazanabileceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. NBA'DE TARİHİ BİR SEZON GEÇİRDİ Geçen sezon Houston Rockets formasıyla dikkat çeken bir performans sergileyen 23 yaşındaki Alperen Şengün, kariyerinde ilk kez all-star seçildi. Play-off’larda ilk kez mücadele eden Şengün, sezonu “double-double” ortalamasıyla tamamladı. “HEDEFİM ŞAMPİYONLUK” Alperen Şengün, Houston Rockets’ın 1995’ten bu yana kazanamadığı NBA şampiyonluğunu yeniden yaşatmak istediklerini söyledi. “Hedefimiz şampiyonluk. Herkes bunu istiyor” dedi. MİLLİ TAKIMLA YENİDEN ZİRVEYİ HEDEFLİYOR EuroBasket 2025 için de iddialı konuşan Şengün, ay-yıldızlı forma ile başarılı bir turnuva geçirmek istediklerini söyledi. “Umarım ülkeme bu hissi ve duyguları bir daha yaşatabilirim” dedi. KEVIN DURANT İLE AYNI FORMAYI GİYECEK Yeni sezonda NBA’in deneyimli oyuncularından Kevin Durant ile birlikte oynayacak olan Şengün, “Durant ile oynayacağım için heyecanlıyım” açıklamasında bulundu. ZİHİNSEL GELİŞİM VURGUSU NBA’de mücadele etmenin mental olarak zorlayıcı olduğunu söyleyen Şengün, “Mental olarak çok geliştim. İlk gittiğimde gerçekten kötü zamanlar geçirdim” dedi. ALL-STAR'DA EN UNUTULMAZ ANI Kariyerinde ilk kez all-star seçilen Şengün, bu sürecin en özel anının ailesinin gurur duyması olduğunu belirtti. “All-starın benim için en güzel anıydı” dedi. KOÇ UME UDOKA’YA ÖVGÜ Alperen Şengün, Houston Rockets Başantrenörü Ime Udoka için “NBA’in en iyi koçlarından biri” ifadelerini kullandı. Udoka’nın takıma mental anlamda da çok şey kattığını söyledi. NBA'DE BAŞARININ SIRRI Avrupa’dan NBA’e gelen oyuncuların zorluk yaşamasını değerlendiren Şengün, “Mental olarak güçlü olmak zorundasın. Şans geldiğinde onu iyi değerlendirmek gerekiyor” dedi. HABERTÜRK

Geri