A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ayşe Barım’ın ‘Gezi Direnişi' soruşturması kapsamında 'yalan tanıklık' yaptıkları iddiasıyla yargılanan Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu ile ilgili karar çıktı. Mahkeme, Ergenç’i 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına, Kocaoğlu’nu ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme cezalar için hükmün açıklanması geri bırakılması kararını uyguladı. 'KEŞKE KARŞI DAVA AÇSAYDIM' Hapis cezası alan Ergenç'in mahkemede yaptığı savunma da ortaya çıktı. Ergenç savunmasında Barım ile olan fotoğraflarının sosyal medyada yayılması hakkında, " Keşke o dönem karşı dava açsaydım fotoğrafların sosyal medyada yayınlanmasına ilişkin çünkü akıl almaz iddialarda bulunuyorlardı. Oysa orada insan seli vardı, sanki biz ön plandaymışız gibi olmuştu" dedi. Ergenç'in savunması şöyle: ''Orada benim tanık olarak ifademe başvuruldu ve ben yalan söylemedim. Samimiyet göreceli bir kavram, biz sektörde bir sürü insanla çeşitli yerlerde samimi pozlar verebiliriz veya aynı projede yer aldığımız bir sürü bölüm çektiğimiz kişilerle samimiyetimiz olmayabiliyor. İçimdeki 'keşke'lerden bir tanesi, keşke o dönem karşı dava açsaydım fotoğrafların sosyal medyada yayınlanmasına ilişkin çünkü akıl almaz iddialarda bulunuyorlardı. Oysa orada insan seli vardı, sanki biz ön plandaymışız gibi olmuştu."