A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türk televizyon tarihinin unutulmaz yapımlarından biri olan Ruhsar dizisine dair, başrol oyuncusu Hande Ataizi’den yıllar sonra gelen açıklama gündeme damgasını vurdu. Ataizi, başrolün ilk olarak Sezen Aksu için düşünüldüğünü ancak süreci kendi lehine çevirerek rolü aldığını itiraf etti. "Sezen Aksu Düşünülüyordu, Süreci Manipüle Ettim" 1998-2001 yılları arasında Kanal D ekranlarında yayınlanan ve dönemin en çok izlenen yapımlarından biri haline gelen Ruhsar, Hande Ataizi ve Cem Davran’ı bir araya getirmişti. Fantastik-komedi türündeki dizi, zamansız bir şekilde hayatını kaybeden Ruhsar’ın, ölen eşiyle öte alemden iletişim kurmaya devam etmesini konu alıyordu. Aradan geçen yıllara rağmen hala hatırlanan dizi hakkında konuşan Ataizi, başrole giden yolda perde arkasında yaşananları ilk kez açıkladı. Kafa TV’de yayınlanan "Fenomen" adlı programa konuk olan Hande Ataizi, Ruhsar dizisinin başrolü için önce sanat müziğinin efsane ismi Sezen Aksu’nun düşünüldüğünü söyledi. Ancak bu karara müdahale ettiğini belirten Ataizi, “Sezen çok güzel olur ama onunla ne kadar devam edebilirsiniz? Belki bir yıl sonra bırakmak isteyebilir” diyerek yapım ekibini ikna etmeye çalıştığını ifade etti. Bu sözlerle süreci manipüle ettiğini açıkça dile getiren oyuncu, dizinin oyuncu kadrosunun şekillenmesinde etkili rol oynadığını belirtti. "Bu Rolün Bana Ait Olduğunu Hissettim" Açıklamalarıyla Ruhsar dizisinin kamera arkasındaki bilinmeyenlere ışık tutan Ataizi, bu projenin kariyerinde büyük bir dönüm noktası olduğunu da vurguladı. Sezgilerine güvendiğini ve rolün kendisine ait olması gerektiğini düşündüğünü söyleyen ünlü oyuncu, "O dönemde içgüdülerime inandım. Bu işin bir parçası olmalıydım. Rolü almak için elimden geleni yaptım ve karşılığını da fazlasıyla aldım" ifadelerini kullandı. Ataizi’nin bu samimi itirafı, yıllar sonra Ruhsar dizisine dair bilinmeyen bir perde arkasını gözler önüne sererken, Sezen Aksu’nun televizyon dünyasına dair potansiyel bir projesinin nasıl yön değiştirdiğini de ortaya koymuş oldu. Bu açıklama, hem televizyon tarihine hem de dizi sektörünün dinamiklerine dair dikkat çeken bir örnek olarak hafızalarda yer edindi. Haberler.com