Hamburg’da Türkçeye Büyük Destek: 11 Öğrenci Kahvaltılı Ödül Töreniyle Onurlandırıldı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Etkinlik, Back-Lava Billstedt restoranının yöneticisi Sayın Mehmet Taci Bakan’ın sponsorluk desteğiyle gerçekleşti. Bu özel kahvaltılı programda Louise Weiss Lisesi’nden Türkçeyi ana branş olarak tercih eden 11 öğrenci, eğitim yolculuklarında gösterdikleri azim ve bağlılık nedeniyle plaketle onurlandırıldı. Türkçenin akademik değerine dikkat çeken etkinlik, aynı zamanda Hamburg’daki çok dilliliğin önemine vurgu yaptı. Ödül alan öğrencilerin aileleri de bu gurur verici anlara eşlik etti. Katılımcılar, TÖDER ve HTVB'nin Türkçenin Almanya’daki eğitim sisteminde daha güçlü bir yer edinmesi için verdiği çabanın önemini vurguladılar. Bilge Yörenç, yıllardır Hamburg’da Türkçe öğretmenlerinin desteklenmesi, derslerin müfredata entegrasyonu ve Türkçenin akademik tanınırlığı üzerine çalışmalar yürütmekte. Azmi Akgül ise, velilerin bilinçlendirilmesi ve öğrencilere Türkçe dersleri konusunda daha fazla imkan sunulması için eğitim projelerine öncülük etmektedir. Bu anlamlı etkinlik, gelecek yıllarda daha fazla öğrencinin Türkçeyi tercih etmesini teşvik edici bir rol oynayacak. Katılımcılar, bu tür ödüllerin devam etmesi gerektiğini belirterek, Türkçeye verilen akademik değerin korunmasının önemini bir kez daha dile getirdi. MANSETDE

Geri