A
Admin
Yönetici
Yönetici
CHP Parti Meclisi Üyesi Alkım Denizaslanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “ücretsiz halk plajı” olarak duyurulan Muğla’nın Bodrum ilçesindeki İçmeler Halk Plajı’nda yaşadığı deneyimi sosyal medya hesabından paylaştı. Denizaslanı, tabeladaki “ücretsiz giriş” ifadesine rağmen, içeride birçok hizmetin yüksek ücretle sunulduğunu belirtti. ÜCRETSİZ GİRİŞ, ÜCRETLİ HİZMET Plaj girişinde ücretsiz olduğu belirtilse de, Denizaslanı’nın aktardığına göre araçla girişte 85 TL otopark ücreti isteniyor. Şezlong için kişi başı 280 TL talep edilirken, loca kiralamanın bedeli 1.500 TL’ye kadar çıkıyor. Plaj içindeki bir fincan kahvenin fiyatı ise tam 200 TL. “TOPLAMDA 565 TL HARCADIM” Denizaslanı, “Halk plajı tabelası sizi yanıltmasın. Giriş ücretsiz olsa da içeride adım attığınız her şeyin bedeli var. Bugün bu plajda sadece temel hizmetler için 565 TL ödedim,” ifadelerini kullandı. Öğrenciler ve asgari ücretlilerin bu fiyatlarla plajdan yararlanmasının mümkün olmadığını vurguladı. SOSYAL MEDYADAN SERT TEPKİ Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, uygulamayı “adeta bir yanıltma” olarak nitelendiren Denizaslanı, “Burası halk plajı değil, ticarethane” yorumlarında bulundu. Vatandaşlar da paylaşımın altına benzer şikayetlerde bulundu. TABELADA VAR, HİZMETTE YOK “Halk plajı” ifadesinin yalnızca tabela üzerinde kaldığını savunan Denizaslanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın duyurularıyla gerçek uygulamalar arasında büyük bir çelişki olduğunu dile getirdi. Denizaslanı'nın paylaşımı kısa sürede geniş yankı buldu. (SÖZCÜ)