A
Admin
Yönetici
Yönetici
Niğde Halk Eğitimi Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Yıldıztepe Kasabası Zeynep Erden Ortaokulu’nda anlamlı ve renkli bir sergi düzenledi. Eğitim ve sanatın iç içe geçtiği bu özel etkinlikte, kursiyerlerin yıl boyunca büyük emek ve özveriyle hazırladığı eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. PROTOKOLDEN YOĞUN KATILIM Sergiye, Niğde Valisi Cahit Çelik’in eşi Nermin Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, Yıldıztepe Belediye Başkanı Ömer Kılıçarslan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Koyuncu ve çok sayıda davetli katıldı. Protokol üyeleri sergi alanını gezerek kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini yakından inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve kursiyerlerle samimi sohbetler gerçekleştirdi. EL SANATLARINDAN GERİ DÖNÜŞÜME ZENGİN BİR İÇERİK Sergide geleneksel el sanatlarından modern dekoratif çalışmalara, nakıştan ahşap boyamaya, takı tasarımından geri dönüşüm projelerine kadar geniş bir yelpazede eserler yer aldı. Özellikle kadın kursiyerlerin ürettiği özgün el işi ürünler, ziyaretçilerden tam not aldı. Katılımcılar, kursiyerlerin üretkenliklerinin yanı sıra öğrenmeye olan tutkularını da takdirle karşıladı. HAYAT BOYU ÖĞRENMEYE VURGU Program açılışında yapılan konuşmalarda, hayat boyu öğrenmenin bireylerin kişisel gelişimi, toplumsal katılımı ve üretkenliği açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi. Yetkililer, halk eğitimi merkezlerinin yalnızca birer eğitim kurumu değil; aynı zamanda toplumun her kesimine ulaşan yaşam boyu öğrenme köprüleri olduğunu vurguladı. “ÜRETEN BİREY, GÜÇLÜ TOPLUM” MESAJI Niğde Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri, yıl boyunca açılan kurslarla vatandaşlara hem mesleki beceriler kazandırıldığını hem de sosyal, kültürel ve sanatsal gelişim imkânı sağlandığını belirtti. Düzenlenen bu tür sergilerin, kursiyerlerin emeklerinin görünür hale gelmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması açısından büyük değer taşıdığına dikkat çekildi. YOĞUN İLGİ GÖREN ETKİNLİKTE TEŞEKKÜR MESAJLARI Ziyaretçiler, sergilenen eserleri hayranlıkla incelerken, kursiyerlerin azmi, emeği ve üretkenliği büyük beğeni topladı. Etkinliğin sonunda, serginin hazırlanmasında emeği geçen kursiyerlere, usta öğreticilere, okul yönetimine ve destek veren kurumlara teşekkür edildi. (Niğde Halk Eğitim Merkezi)