Halk Eğitimi Merkezi’nde Hem Öğrendiler Hem Eğlendiler

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Niğde Kemal Aydoğan İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nurgül Çetin; 2/G sınıfı öğrencileri ise öğretmenleri Handan Yörüger rehberliğinde, geçtiğimiz Cuma günü Niğde Halk Eğitimi Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret boyunca çocuklar hem bilgi edindi hem de eğlenceli deneyimler yaşadı. Ziyaretin ilk durağında minik öğrenciler, İlkyardım kursuna katıldı. Burada temel ilk yardım bilgilerini öğrenen öğrenciler, acil durumlarda yapılması gerekenler konusunda eğitmenlerden teorik bilgiler aldı. Ayrıca rehberli pratik çalışmalar sayesinde hayat kurtarıcı bazı müdahaleleri uygulamalı olarak deneyimlediler. Etkinlik, öğrencilerin büyük ilgisini ve beğenisini topladı. İlkyardım eğitiminin ardından öğrenciler, Halk Eğitimi Merkezi’nde faaliyet gösteren çeşitli kursları da gezdi. El sanatları, müzik ve giyim gibi alanlardaki kursiyerlerle tanışarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan öğrenciler, küçük atölye etkinliklerine de katılarak kendi el becerileriyle ürünler ortaya çıkardı. Bu etkinlikler çocukların hem yaratıcılıklarını geliştirmelerine hem de farklı meslek alanlarını tanımalarına katkı sağladı. Niğde Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri yaptıkları açıklamada, bu tür ziyaretlerin çocukların toplumsal farkındalık kazanmaları ve sosyal becerilerinin gelişmesi açısından son derece değerli olduğunu belirtti. Yetkililer, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı merkezimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Nazik ziyaretleri için Kemal Aydoğan İlkokulu’nun değerli öğretmenlerine ve sevgili öğrencilerine teşekkür ediyor, onları her zaman merkezimizde görmekten memnuniyet duyacağımızı belirtmek istiyoruz,” ifadelerine yer verdi. (Salih ALPTEKİN)

Geri