A
Admin
Yönetici
Yönetici
Dr. Hakan Bahadır, tıp dünyasındaki başarısının yanı sıra, siyaset ve sosyal sorumluluk alanlarında da önemli görevler üstlenmiş bir isim. İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Bahadır, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda aktif rol oynamaktadır. Peki, Hakan Bahadır’ın kariyerindeki dönüm noktaları nelerdi ve hangi alanlarda iz bıraktı? HAKAN BAHADIR KİMDİR? İstanbul doğumlu olan Dr. Hakan Bahadır, Bitlis kökenli olup, 1963 yılında dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan Bahadır, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni 1986 yılında tamamlayarak aynı üniversitede radyoloji ihtisası yapmıştır. Uzmanlık alanında kazandığı birikimi, meslek hayatının çeşitli aşamalarında uygulamış ve sağlık sektöründeki tecrübelerini birçok farklı görevde değerlendirmiştir. İLK GÖREVİ Mezuniyetinin ardından ilk olarak Mersin Mut Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik görevine atanan Dr. Hakan Bahadır, aynı zamanda Mut İlçesi Kaymakam Vekilliği görevini de üstlenmiştir. Bu görevlerdeki başarılı performansının ardından, Küçükçekmece Milli Eğitim Dispanseri Başhekimliği görevine geçmiş ve daha sonra Bahçelievler Medicana Hastanesi'nde Radyoloji Uzmanı olarak çalışmaya devam etmiştir. ÖZEL SEKTÖRE YATIRIM Dr. Hakan Bahadır, sağlık alanındaki tecrübesini özel sektörde de devam ettirerek, yönetim kurulu başkanlığına getirdiği Betatom Emar Görüntüleme Merkezi’ni kurmuştur. Ayrıca Nişantaşı Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaparak, akademik dünyaya katkı sağlamıştır. SOSYAL VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA GÖREVLER Sağlık ve spor alanlarında aktif olarak yer alan Dr. Hakan Bahadır, birçok sivil toplum kuruluşunda görev almıştır. MÜSİAD Sağlık Sektör Başkanlığı, Yeşilay Bahçelievler Şube Başkanlığı, Hasta Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. Aynı zamanda Türk Judo Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Radyoloji Derneği ve Türk Manyetik Rezonans Derneği gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlarda üyelikleri bulunmaktadır. AK PARTİ SİYASETİNDEKİ YERİ Dr. Hakan Bahadır, 2001 yılında AK Parti’ye katılarak, partinin kurulduğu ilk günden itibaren aktif bir şekilde siyaset yapmıştır. 2003–2009 yılları arasında AK Parti Bahçelievler İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009–2011 yılları arasında ise İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2011 yılında AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı olarak göreve başlamış ve 4 yıl boyunca ilçe yönetiminde etkin bir rol oynamıştır. BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİ 2019 yılında yapılan seçimlerde Bahçelievler Belediye Başkanlığı’na seçilen Dr. Hakan Bahadır, aynı görevi 2024 seçimlerinde de kazanarak ikinci kez başkanlık görevine başlamıştır. Başkanlık süresi boyunca ilçede birçok önemli projeyi hayata geçirmiştir. KİŞİSEL HAYATI Judo sporu ile yakından ilgilenen Dr. Hakan Bahadır, aynı zamanda iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babası olan Bahadır, aile yaşamını da dengeleyerek iş ve sosyal sorumluluklarını yerine getirmektedir.