A
Admin
Yönetici
Yönetici
Güzelbahçe Belediyesi tarafından yenilenen sahil yürüyüş yolu, CHP’nin emektar isimlerinden İsmail Kandemir’in adıyla hizmete açıldı. Yalı Mahallesi Limanı ile Gece Pazarı arasında uzanan sahil hattı, artık “İsmail Kandemir Sahil Yolu” adıyla anılacak. Geçtiğimiz günlerde Güzelbahçe Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle alınan kararla, ilçeye büyük katkılar sunan ve halk tarafından sevilen İsmail Kandemir’in ismi, sahil yoluna verildi. Açılış törenine CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, CHP İlçe Başkanı Devrim Seyrek, İsmail Kandemir, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. “YILLAR SONRA BİR HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ” Açılışta konuşan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İsmail Kandemir ile olan anılarını paylaşarak, bu anlamlı adımın duygusal bir yansıması olduğunu söyledi. “Başkanımıza bir gün ‘İsmail Baba’nın adını bir yerde yaşatalım’ dedim. Kısa sürede bu dilek gerçeğe dönüştü. Bugün bu halkçı ve vizyoner projeye İsmail Kandemir adının verilmiş olması hepimizi onurlandırdı,” ifadelerini kullandı. “İSMAİL KANDEMİR BU SAHİLE ÇOK YAKIŞTI” Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, göreve başladıkları ilk günden itibaren sahilde kapsamlı bir dönüşüm başlattıklarını ve bu alanın artık parmakla gösterilen bir noktaya geldiğini belirtti. “Bu sahile verilecek isim konusunda hiç tereddüt etmedik. Herkesin tanıdığı, partimize yıllarını vermiş, yeri bizde ayrı olan İsmail Kandemir’in adı buraya çok yakıştı. Kendisine ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum,” dedi. “YAŞARKEN ONURLANDIRMAK AYRI BİR DEĞER” CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek ise, “İsmail Baba”ya bu anlamlı jestin yaşarken yapılmasının kıymetine dikkat çekerek şunları söyledi: “Genellikle böyle isimlendirmeler, bir kayıptan sonra yapılır. Ancak biz İsmail Babamızın gözlerinin içine bakarak bunu gerçekleştirdik. Partimize olan bağlılığı, emeği ve mütevazılığı hepimize örnek oldu. Allah hepimize onun gibi CHP’li olmayı nasip etsin,” dedi. “CHP BENİM HAYAT BİÇİMİM” Kendisine gösterilen vefadan dolayı duygulanan İsmail Kandemir, 67 yıldır yaşadığı Yalı Mahallesi’nde isminin ölümsüzleştirilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi: “CHP benim için sadece bir parti değil, hayatımın ta kendisi oldu. 20 yıl meclis üyeliği, kulüp başkanlığı yaptım ama her şeyden önce bir emekçi olarak çalıştım. Bu onur benim için tarifsiz,” dedi. SAHİLDE HALKA ÜCRETSİZ ÇAY VE SU İKRAMI Açılışın ardından vatandaşlar, yaklaşık 1 kilometrelik sahil yolunda bando eşliğinde yürüyüş yaptı ve yolun her iki ucunda kurdele kesimi gerçekleştirildi. Etkinlikte halka çay, su ve dondurma ikram edildi. Yaz boyunca sahil hattında her akşam 20.00 – 23.00 saatleri arasında “Sohbet sizden, ikram bizden” sloganıyla ücretsiz çay ve su dağıtımı yapılacak.