Güzel Sanatlar Lisesi’nde Anlamlı Sergi: Zehra Öğretmen’in Yarım Kalan Eseri Tamamlandı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Niğde Güzel Sanatlar Lisesi, duygu dolu anlara sahne olan özel bir sergiye ev sahipliği yaptı. Emekli olduktan sonra yaşamını yitiren Görsel Sanatlar Öğretmeni Zehra Sanduvaç’ın başlattığı ancak tamamlayamadığı “Karakalem Besteciler Projesi”, meslektaşlarının özverili çalışmasıyla tamamlanarak sanatseverlerle buluşturuldu. Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek ve Şube Müdürü Mustafa Duran da katıldı. Zehra Sanduvaç’ın öğrencileri ve meslektaşları tarafından büyük bir titizlikle sürdürülen proje kapsamında, Sanduvaç’ın karakalemle çizdiği 12 ünlü besteci portresine, öğretmen arkadaşları tarafından 4 yeni portre daha eklenerek toplamda 16 eserden oluşan özel bir koleksiyon oluşturuldu. Yarım kalan çizimlerin, okulda yapılan bakım ve düzenleme çalışmaları sırasında tesadüfen bulunmasıyla başlayan süreç, sanat ve eğitim dünyasında derin izler bıraktı. Meslektaşlarının desteğiyle tamamlanan proje, öğretmenlik mesleğinin ardında bıraktığı kalıcı izleri bir kez daha gözler önüne serdi. Sergiye katılan Zehra Öğretmen’in yakınları ve öğrencileri duygu dolu anlar yaşarken, etkinlik sanatın birleştirici gücünü ve eğitimin kalıcı etkisini vurgulayan anlamlı bir buluşmaya dönüştü. Eğitim camiası ve sanat çevrelerinden tam not alan sergi, hem bir öğretmene vefa örneği hem de ilham verici bir sanat projesi olarak hafızalarda yer etti. (Samet ÇINAR)

Geri