A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara’ya geldi. Zelenski’nin uçağı öğlen saat 12.00 sularında Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı. "RUS HEYETİ KENDİ BAŞINA KARAR ALABİLECEK KAPASİTEDE Mİ?" Zelenski, burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Zelenski, açıklamasında "Amerikan tarafıyla (heyet) temas halindeyiz. Onların da üst düzeyde Türkiye’de olacaklarına inanıyorum. Rus heyetinin düzeyini ve yetkilerini anlamamız gerekiyor. Kendi başlarına karar alabilecek kapasitedeler mi?Çünkü hepimiz kararları kimin verdiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı. KREMLIN: PUTIN İSTANBUL'A GELMEYECEK Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İstanbul'a seyahet etmeyeceğini açıkladı. Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin'in, Ukrayna'da barış konusundaki müzakerelere katılma ihtimalinin olmadığını söyledi. RUSYA'DAN 'UZUN VADELİ BARIŞ' VURGUSU Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'daki Rusya-Ukrayna müzakerelerine dair açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 11 Mayıs'ta Ukrayna'ya koşulsuz ve doğrudan müzakereleri İstanbul'da yeniden başlatmayı teklif ettiğini anımsatan Zaharova, bu teklifin Ukrayna krizinin temel nedenlerinin ortadan kaldırılması ve uzun vadeli barışın sağlanması için yapıldığının altını çizdi. Zaharova, "Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, Rusya ciddi müzakerelere hazır. Rus heyeti İstanbul'a ulaştı ve ciddi çalışmalar yapmaya hazır." ifadesini kullandı. TRUMP: CUMA GÜNÜ TÜRKİYE'YE GİDEBİLİRİM Trump, Doha'da düzenlediği basın toplantısında cuma günü Türkiye'ye gelebileceğini dile getirdi.İstanbul'da Ukrayna ve Rusya arasında yapılacak barış görüşmelerine ilişkin değerlendirme yapan Trump, "Cuma günü İstanbul'da olabilirim. Ben gitmezsem Putin gelmez dedim, haklı çıktım" diye konuştu.