Google'da artık kendinizi şanslı hissedemeyeceksiniz! Efsane düğmenin işlevi değişiyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Google, arama motorunun klasik simgelerinden biri haline gelen “Kendimi Şanslı Hissediyorum” düğmesinde köklü bir değişikliğe hazırlanıyor. CHIP’in haberine göre; ABD’de sınırlı sayıda kullanıcıyla test edilen yeni “AI Modu” özelliği, Google arama deneyimini yapay zekayla zenginleştirme yolunda önemli bir adım olarak görülüyor. Ancak bu yenilik, yıllardır alışık olunan arama alışkanlıklarının ne kadar değişeceği konusunda soru işaretleri doğuruyor. AI Modu, Google ana sayfasında test ediliyor Son dönemde sosyal medyada paylaşılan ekran görüntüleri, Google’ın arama sayfasında “AI Modu” adıyla yeni bir butonun ortaya çıktığını gösteriyor. Bu buton, kimi kullanıcıların ekranında “Görüntüye Göre Ara” seçeneğinin yanında görünürken, bazı durumlarda ise ikonik “Kendimi Şanslı Hissediyorum” düğmesinin yerini alıyor. Google, bu yeni özelliği farklı tasarım varyasyonlarıyla test ederek kullanıcı tepkilerini ölçüyor. Butonun görsel tasarımında da deneysel değişiklikler gözlemleniyor. Özellikle “Kendimi Şanslı Hissediyorum” butonunun yerine geçen “AI Modu” düğmesinin çevresinde dönen gökkuşağı efekti gibi canlı animasyonlar dikkat çekiyor. Bu da Google’ın yeni yapay zeka destekli işlevi ön plana çıkarmak istediğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Google’dan resmi açıklama: Şimdilik sadece deney Google, 1 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, AI Modu’nun ABD’de küçük bir kullanıcı grubuna sunulduğunu doğruladı. Sözcü Ashley Thompson, bu tür testlerin şirket için sıradan ve rutin olduğunu belirterek, Google’ın kullanıcıların farklı özelliklere erişimini artırmak için çeşitli deneyler yaptığını söyledi. Şu anda yalnızca Google Labs platformundaki seçili kullanıcılar tarafından erişilebilen bu modun, gelecekte daha geniş kitlelere açılması bekleniyor. “Kendimi Şanslı Hissediyorum” düğmesinin geleceği belirsiz Google’ın uzun yıllardır değişmeyen “Kendimi Şanslı Hissediyorum” düğmesinin yerini AI Modu’nun alıp almayacağı ise henüz netleşmedi. Bu düğme, kullanıcıları doğrudan arama sonuçlarının ilk sayfasına götürerek hızlı ve pratik bir erişim sağlıyor, bu yüzden pek çok kişi için nostaljik ve önemli bir özellik olarak kalıyor. Ancak Google’ın bu ikonik düğmenin fonksiyonunu test ederek yeniliklere alan açması, arama motoru deneyiminde yakında önemli bir dönüşüm olabileceğinin işaretlerini veriyor. Arama alışkanlıkları yapay zeka ile değişiyor AI Modu ile birlikte Google aramasında sohbet robotu tarzında, daha interaktif ve doğrudan yanıtlar sunan bir yaklaşım benimseniyor. Bu, kullanıcıların klasik arama sonuçları arasında gezinmek yerine, ihtiyaç duydukları bilgiyi sohbet arayüzü üzerinden daha kolay ve hızlı şekilde almalarını sağlayacak. Böylece Google, arama motoru deneyimini sadece bilgi bulma aracı olmaktan çıkarıp, daha kişiselleştirilmiş ve etkileşimli bir platforma dönüştürmeyi amaçlıyor. Yine de bu dönüşümün tam anlamıyla nasıl gerçekleşeceği, AI Modu’nun hangi kullanıcı gruplarına ve hangi özelliklerle yaygınlaştırılacağı henüz bilinmiyor. Google’ın yapay zeka odaklı bu yeni stratejisi, arama motoru dünyasında yeni bir dönemin habercisi olabilir. Ancak klasik “Kendimi Şanslı Hissediyorum” düğmesinin tamamen tarih olup olmayacağını zaman gösterecek.

Geri